Μεταφραση

Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Νηστίσιμα σκαλτσούνια με ταχίνι

Για τη περίοδο της νηστείας και όχι μόνο λόγω των υγιεινών συστατικών που περιέχει.

Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι ταχίνι
  • 2 κουταλιές σούπας μελι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν παουντερ
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
Γέμιση
  • 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1/2 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Ανθόνερο
  • Ζάχαρη άχνη
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέκιν.
Βήμα 2
2) Ξεχωριστά προσθέτουμε το ταχινι ,το μέλι, το χλιαρό νερό ανακατεύωντας στο τέλος και το αλεύρι.
Βήμα 3
3) Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσες σε μεγεθος μεγάλου καρυδιού και τις ανοίγουμε σε φύλλα.
Βήμα 4
4) Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση κλείνουμε τα σκαλτσούνια καλά και τα τοπόθετόυμε σε αλάδωτο ταψί.
Βήμα 5
5) Τα ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου.
Βήμα 6
6) Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο.
Βήμα 7
7) Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.