Μεταφραση

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι της χρονιάς

Φτάνοντας στο τέλος του 2015, το Time.com κάνει έναν απολογισμό, παρουσιάζοντας τους νικητές και τους χαμένους της φετινής χρονιάς σε σχέση με τα οικονομικά τους.


Ποιοι τα κατάφεραν να «φουσκώσουν» τους προσωπικούς τους λογαριασμούς και ποιοι ήταν αυτοί που θα θυμούνται το 2015 με έντονη δυσαρέσκεια;

Δείτε τους

Νικήτρια: Taylor Swift

Πέρυσι η Swift κινήθηκε εναντίον της Spotify. Φέτος έκανε την Apple Music να απογειωθεί. Η εταιρεία αποδέχθηκε το αίτημα της να αλλάξει τον τρόπο που πλήρωνε τους μουσικούς, γεγονός που σήμαινε ότι οι οπαδοί του «άλμπουμ 1989» μπορούσαν να απολαύσουν δωρεάν τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Νικητής: Danny Meyer

Στην προσπάθεια του να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί παίρνουν το δείπνο τους, ο εστιάτορας είπε ότι δεν θα ισχύουν τα tips στους πολυτελείς χώρους του. Εντωμεταξύ, το ποσοστό συμμετοχής του στο νέο-IPO burger, Shake Shack αξίζει 347 εκατ. δολ.

Νικητής: Star Wars

To Force Awakens ήδη «σπάει» ρεκόρ. Η ταινία υπολογίζεται ότι έχει κάνει περισσότερα από 1 δισ δολ. σε πωλήσεις εμπορευμάτων και 50 εκατομμύρια δολ. σε προπληρωμένα εισιτήρια καθώς η πρώτη προβολή είναι στις 18 Δεκεμβρίου.

Νικητής:American Pharoah

Ελάχιστοι ήταν αυτοί από τους 94.128 ανθρώπους που πόνταραν 2 δολάρια στο να κερδίσει στις ιπποδρομίες ο Φαραώ τον Belmont και να γίνει έτσι ο πρώτος νικητής Triple Crown σε 37 χρόνια.

Χαμένος: United Airlines

O CEO Jeff Smisek πήρε 28,6 εκατ. δολ. μετά την παραίτησή του εν μέσω ενός κυκεώνα κατηγοριών για διαφθορά. Προσθέτοντας και τις κατηγορίες για καθημερινούς τραυματισμούς ταξιδιωτών, πήρε «εισιτήριο εξόδου» από την εταιρεία.

Χαμένος: FIFA

22 υπάλληλοι του διεθνούς οργανισμού ποδοσφαίρου κατηγορήθηκαν για δωροδοκία ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Χαμένος: Volkswagen

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δέχθηκε ένα τεράστιο χτύπημα όταν κατηγορήθηκε για πλαστές αξιολογήσεις ρύπανσης σε 9 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα της. Για να εξιλεωθεί, η εταιρεία δίνει στους ιδιοκτήτες 500 δολ. σε δωροκάρτες και μια πίστωση 500 δολ. στους εμπόρους.

Χαμένος: Takata

H Takata Corporation είναι μια εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινήτων με έδρα την Ιαπωνία. Σε μια από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις προϊόντων στην ιστορία, έχουν κληθεί περίπου 34 εκατομμύρια αυτοκίνητα για ελαττωματικούς αερόσακους από τον Ιάπωνα προμηθευτή, ο οποίος υποχρεώθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους μέχρι και 200 εκατομμύρια δολ.

Πηγή: Time.com