Μεταφραση

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

10 κρυφές χρήσεις για καθημερινά αντικείμενα που δεν φανταζόσουν

Wow, τώρα τα βλέπουμε με άλλο μάτι.


Που λες, υπάρχουν άνθρωποι, OK κατασκευαστές και σχεδιαστές, όχι όποιος και όποιος, που το σκέφτηκαν πριν από σένα για σένα!

Θα σου προτείναμε να κοιτάς αν όχι μία αλλά δύο φορές, προσεκτικότερα κάποιο αντικείμενο πριν αναρωτηθείς «μα σε τι στο καλό χρησιμεύει αυτό;»


10 αντικείμενα με απίστευτες κρυφές χρήσεις για τα μάτια σας μόνο!

1. Κουτάλα μαγειρέματος
4 antikeimena me krufes xrhseis-1--risegr
Είσαι σπίτι και μαγειρεύεις μακαρόνια. Τα μακαρόνια είναι έτοιμα και έχεις ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σάλτσα. Το κατσαρολάκι με το χερούλι συνήθως έχει μια τρυπούλα στην άκρη. Φυσικά και δεν είναι ΜΟΝΟ για να το κρεμάς στον τοίχο. Δεν έχεις που να αφήσεις την κουτάλα σου και βαριέσαι να λερώνεις πιάτο για να την αφήσεις; Η τρυπούλα στην άκρη του χερουλιού, σε πληροφορώ, είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Και καλή όρεξη.

2. Tic Tac
4 antikeimena me krufes xrhseis-2-risegr
Τα αγαπημένα αυτά μικρά κουφετάκια που μικρός τα αγόραζες και έκανες πως παίρνεις χάπια, εκτός από 1 θερμίδα, έχουν κι άλλο καλό. Συνήθως όταν ήθελες να δώσεις σε φίλο σου πήγαινες για ένα και σου ‘φευγαν πέντε. Μα φυσικά και υπήρχε λύση στο πρόβλημα αυτό: το μικρό καπάκι στην εσωτερική πλευρά έχει μία προεξοχή για να δέχεται ακριβώς ένα κουφετάκι με το κάθε άνοιγμά του. Τώρα μπορείς να βγάλεις μόνο ένα κουφετάκι και η θερμίδα να παραμείνει μία.

3. Δαχτυλίδι αναψυκτικού
4 antikeimena me krufes xrhseis-3-risegr
Α, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Λ… ουφ, βαρέθηκα! Σταμάτα να αναρωτιέσαι σε ποιο γράμμα θα «πέσει» το δαχτυλίδι και χρησιμοποίησέ το σωστά! Πώς; Μα φυσικά για να χωρά το καλαμάκι ανάμεσα και να μη σου φεύγει πέρα δώθε και πιτσιλάει όλο τον κόσμο. Σχεδόν αυτονόητο πλέον, αλλά και πάλι ευφυές. Cheers, mate!

4. Ένδειξη δεξαμενής
4 antikeimena me krufes xrhseis-4-risegr
Θα μου πεις, καλά, χαζός ήμουν; Δεν ξέρω, εσύ να μου πεις. Το βελάκι, λοιπόν, δίπλα στην αντλία της βενζίνης μάς δείχνει πού είναι η τάπα του αυτοκινήτου μας ώστε να φουλάρουμε το ντεπόζιτο. Τσίτα τα γκάζια!

5. USB stick
usb risegr2
Όχι γλυκιά μου. Το σίδερο που πάει και έρχεται στο usb δεν είναι για να καλύπτει την υποδοχή του stick. Ή μάλλον είναι και γι΄αυτό. Αλλά είναι κυρίως για να συγκρατεί και το 2ο usb stick σου όταν συνδέεις ταυτόχρονα και τα 2!

6. Το περιτύλιγμα της σερβιέτας
sanitary-napkin-wrapped-hack-risegr
Τι νόμιζες; Ότι το πλαστικό σακουλάκι είναι για ομορφιά; Όοοοοοχι. Είναι για να είσαι όσο πιο διακριτική γίνεται και πριν πετάξεις τη σερβιέτα σου στο καλάθι απορριμάτων να την τυλίξεις. Έτσι, το θέαμα δεν θα είναι αντιαισθητικό για όσους χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα μετά από εσένα. Και πίστεψέ μας, έχουν δει πολλά τα μάτια μας στις γυναικείες τουαλέτες… Χρειάζεται να διαδοθεί αυτή η ελάχιστα γνωστή πληροφορία.

7. Η υποδοχή στα κουτιά αλουμινόχαρτων
proionta-krufes-xrhseis-risegr
Κάποιες φορές θέλεις ακριβώς ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, χωρίς να αναγκαστείς ξετυλίξεις όλο το ρολό. Οι καλοί άνθρωποι των εταιρειών που παράγουν αλουμινόχαρτο έχουν προνοήσει γι’ αυτό. Αυτή η τρυπούλα που έχουν στο πλάι τα κουτιά των αλουμινόχαρτων είναι ακριβώς γι’ αυτό: το στερεώνεις με το δάχτυλο και ελέγχεις το πόσο θα κόψεις. Απλό!

8. Τα «αυτάκια» στους χυμούς
proionta-krufes-xrhseis-1-risegr
Ξέρεις αυτά τα «αυτάκια» στα πλαϊνά των χυμών; Αν τα ξεδιπλώσεις, θα μπορείς να βάλεις το καλαμάκι στην υποδοχή χωρίς να φοβάσαι ότι θα χυθεί πριν καν πιεις την πρώτη σου γουλιά. Τέλειο;

9. Στεγνωτήρια χεριών
proionta-krufes-xrhseis-2-risegr
Έχεις δοκιμάσει να γυρίσεις ανάποδα τη φυσούνα; Όχι ε; Κακώς! Αν, λοιπόν, το στεγνωτήριο χεριών που συνήθως βρίσκεις σε δημόσια τουαλέτα είναι σαν αυτό της φωτογραφίας, κατά πάσα πιθανότητα γυρίζει προς τα πάνω. Οπότε μπορείς να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, το πρόσωπό σου ή να το χρησιμοποιήσεις για να σε φυσήξει σαν να παίζεις σε videoclip.

10. Συσκευασία κινέζικου
proionta-krufes-xrhseis-3-risegr
Αν έχεις παραγγείλει κινέζικο και η χάρτινη συσκευασία είναι από αυτές που ανοίγουν πανεύκολα, είναι για να μπορείς να την μετατρέψεις στο πι και φι σε πιατάκι. Ουφ, ένα πιάτο λιγότερο για πλύσιμο!

+ μια μούφα! Τα Caprice! 
4 antikeimena me krufes xrhseis-5-risegr
Αυτή η φωτογραφία ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Το πουράκι απλώς δεν βγαίνει από το κουτάκι διότι δεν χωράει. Θα το συνθλίψεις, ντε, αν προσπαθήσεις!