Μεταφραση

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

10 συναρπαστικές θεωρίες για τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϋ που δεν ξέρατε.

Τα κινούμενα σχέδια της Disney είναι σαν παραμυθένιοι κόσμοι που κάθε χαρακτήρας έχει την δική του απίθανη ιστορία γεμάτη με μαγεία και περιπέτεια.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως αυτές οι ιστορίες μπορεί και να είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους με κάποιο τρόπο.
Μάθετε μερικές θεωρίες σχετικά με τα αγαπημένα σας κινούμενα σχέδια παρακάτω
#1 Ο Ηρακλής είναι πρώτος ξάδερφος της Άριελ
10 συναρπαστικές θεωρίες για τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϋ που δεν ξέρατε. - Εικόνα0
Σύμφωνα με την πλοκή των κινουμένων σχεδίων, η Άριελ είναι κόρη του Βασιλιά Τρίτωνα και ο Ηρακλής γιος του Δία. Ο Βασιλιάς είναι γιος τους Ποσειδώνα, ο οποίος είναι αδερφός του Δία σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία. Το γεγονός αυτό καθιστά τους δύο αγαπητούς ήρωες συγγενείς.
#2 Το αγαπημένο βιβλίο της Belle είναι ο Αλαντίν
10 συναρπαστικές θεωρίες για τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϋ που δεν ξέρατε. - Εικόνα1
«Λοιπόν είναι το αγαπημένο μου: μακριά από μέρη, τολμηρούς αγώνες ξίφους, μαγικά ξόρκια, ένας πρίγκιπας μεταμφιεσμένος. Εκεί είναι που γνωρίζει τον πρίγκιπα Charming αλλά δεν θα ανακαλύψει ότι είναι αυτός μέχρι το κεφάλαιο 3» τραγουδά η Belle. είναι σαν την περιγραφή του Αλαντίν: πρώτα σώζει τη πριγκίπισσα Γιασμίν από τον φύλακα, μετά, με τη βοήθεια της μαγείας κρύβει την φτωχή του καταγωγή κάτω από την ενδυμασία του πρίγκιπα.
#3 Η μαμά του Andy είναι στην πραγματικότητα η πραγματική ιδιοκτήτρια της Jassie
10 συναρπαστικές θεωρίες για τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϋ που δεν ξέρατε. - Εικόνα2
Το καπέλο του Andy στην πρώτη ταινία είναι ακριβώς ίδιο με αυτό της Jassie The Yodeling Cowgirl στην ταινία κινουμένων σχεδίων Toy Story 2. Επιπλέον, η πρώτη ιδιοκτήτης της έχει το ίδιο καπέλο, αλλά πως το πήρε ο Andy; μοιάζει σαν η κυρία Davis,  η μητέρα του Andy να έδωσε το καπέλο στον γιο της. Αυτό σημαίνει πως η μητέρα του κύριου χαρακτήρα του Toy Story είναι η πρώτη ιδιοκτήτης της Jessie.
#4 Ο Captain Hook σκότωσε την μητέρα της Άριελ
10 συναρπαστικές θεωρίες για τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϋ που δεν ξέρατε. - Εικόνα3
Μια από τις γοργόνες και φίλη του Peter Pan, μοιάζει πολύ με τη μητέρα της Άριελ, την Athena και έχει την ίδια σμαραγδένια ουρά και τα ίδια φλογερά κόκκινα μαλλιά. Οι γοργόνες του Peter Pan φοβούνται περισσότερο από όλα τον Captain Hook.
Στην δεύτερη ταινία της Άριελ, μαθαίνουμε πως ένας κακόβουλος πειρατής σκότωσε την Athena. οπότε, μπορούμε να υποθέσουμε πως ο Captain Hook σκότωσε τη μητέρα της Άριελ.
#5 Η Jane από τον Ταρζάν, είναι η εγγονή της Πεντάμορφης και του Τέρατος
10 συναρπαστικές θεωρίες για τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϋ που δεν ξέρατε. - Εικόνα4
Μοιάζουν, αρέσει και στις δύο το κίτρινο χρώμα και μπορούν να τα βγάλουν πέρα με «ανάγωγους» άνδρες. Η Jane αντιμετωπίζει τον Ταρζάν με την ίδια ευγένεια και υπομονή που έδειξε η Bell στο Τέρας. Ακόμα δεν μας πιστεύετε; Στην αποστολή, η Jane είχε ένα σετ τσαγιού, ίδιο με αυτό από το «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».
#6 Οι γονείς της Άννα και της Έλσα πέθαναν στο δρόμο πηγαίνοντας στο γάμο της Ραπουνζέλ
10 συναρπαστικές θεωρίες για τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϋ που δεν ξέρατε. - Εικόνα5
Η Jennifer Lee, η σκηνοθέτης του Frozen, δήλωσε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του Reddit πως ο βασιλιάς και η βασίλισσα του Arendelle πήγαιναν σε ένα γάμο στο γειτονικό βασίλειο.
Οι παντρεμένοι Rapunzel και Flynn φαίνονται στην ημέρα στέψης της Έλσα. Το πιο πιθανό είναι οι άρχοντες του Arendelle να έπλεαν για το γάμο και να έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας φοβερής καταιγίδας. Ή όχι;
#7 η μικρή γοργόνα εξερευνεί το πλοίο του βασιλιά και της βασίλισσας του Arendelle
10 συναρπαστικές θεωρίες για τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϋ που δεν ξέρατε. - Εικόνα6
Το βασίλειο του Arendelle, από όπου ξεκίνησε το ταξίδι του το πλοίο βρίσκεται στη Νορβηγία ενώ το βασίλειο Corona της Ραπουνζέλ στη Γερμανία. Η ιστορία της μικρής γοργόνας λαμβάνει χώρα στην ακτή της Δανίας, όπου βρίσκεται επί της διαδρομής του πλοίου.
#8 Ο Ταρζάν είναι αδερφός της Anna και της Elsa
10 συναρπαστικές θεωρίες για τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϋ που δεν ξέρατε. - Εικόνα7
Η Lee είπε στην ίδια συνέντευξη: Σύμφωνα με τον Chris (ο Chris Buck είναι ο άλλος σκηνοθέτης του Frozen και κύριος σκηνοθέτης του Ταρζάν), οι άρχοντες του Arendelle έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο σε κάποιο τροπικό νησί.
Έχτισαν ένα δενδρόσπιτο στο οποίο η βασίλισσα γέννησε ένα αγόρι. Μια λεοπάρδαλη επιτέθηκε στην οικογένεια και μόνο το μωρό κατάφερε να επιβιώσει. Οπότε η Elsa και η Anna έχουν έναν αδερφό, τον Ταρζάν.
#9 Ο Καρλ πεθαίνει στην αρχή του «Up»
10 συναρπαστικές θεωρίες για τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϋ που δεν ξέρατε. - Εικόνα8
Στα πρώτα 5 λεπτά της ταινίας μαθαίνουμε την ιστορία αγάπης του Καρλ και της συζύγου του η οποία φαίνεται συγκινητική και ρεαλιστική. Αυτός είναι ο λόγος που είναι περίεργο πως η υπόλοιπη ταινία είναι γεμάτη μαγικά στοιχεία όπως σκύλοι που μιλούν και ένα ιπτάμενο σπίτι.
Ωστόσο, αν υποθέσουμε πως η δράση λαμβάνει χώρα στη μετά θάνατον ζωή, όπου ο Καρλ προσπαθεί να βρει τη γυναίκα του, αποκτά νόημα. Ένας χρήστης του Reddit δίνει αρκετά επιχειρήματα υπέρ αυτής της άποψης.
#10. Ο Αλαντίν είναι απλά μια ιστορία που σκέφτηκαν πωλητές για να πουλήσουν λάμπες
10 συναρπαστικές θεωρίες για τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϋ που δεν ξέρατε. - Εικόνα9
Ένας έξυπνος πωλητής σας μιλά κατά τη διάρκεια του κινουμένου σχεδίου και είναι απελπισμένος να σας πουλήσει κάτι. Θέλετε να φύγετε, και κάνει την τελευταία προσπάθεια να σας σταματήσει, βγάζει μια λάμπα από το μανίκι του. Λέει πως δεν είναι μια συνηθισμένη λάμπα και ξεκινά να διηγείται την ιστορία του Αλαντίν.