Μεταφραση

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

10 ηθοποιοί που έφτασαν στα όρια της τρέλας για ένα ρόλο

Όταν ο ηθοποιός γίνεται ο ρόλος του, όλα είναι πιθανά.   


Λέγεται «method acting», η περίπτωση όπου ένας ηθοποιός επιλέγει να αντιγράψει πιστά τη συμπεριφορά, τις συνήθειες, την ψυχολογία του χαρακτήρα του. Συχνά το method acting φτάνει σε ακραίες καταστάσεις, με τους παρακάτω ηθοποιούς να έχουν καταργήσει επανειλημμένα τα όρια της λογικής.

Adrien Brody – Wladyslaw Szpilman («The Pianist»)
adrien
ΤΡΕΛΑ: Χωρίς κινητό, χωρίς αμάξι, χωρίς γυναίκα. Αυτός ήταν ο Adrien Brody κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «The Pianist», επίσης 12 κιλά ελαφρύτερος. Μόνη του (μεγάλη) παρηγοριά, το γεγονός ότι κέρδισε Οσκαρ για την ερμηνεία του.

Ashton Kutcher – Steve Jobs («Jobs»)
jobs
TΡΕΛΑ: Ο Ashton Kutcher είναι ένας funny dude που χαίρεσαι να τον βλέπεις σε σειρές τύπου «Two and A Half Men». O ίδιος μάλλον πιστεύεις πως αξίζει κάτι παραπάνω. Γι`αυτό και όταν κλήθηκε να υποδυθεί τον Steve Jobs σε ταινία για τη ζωή του, αποφάσισε να ακολουθήσει ευλαβικά την δίαιτα του, τρώγοντας μόνο φρούτα. Δυο μέρες πριν την έναρξη των γυρισμάτων, ο Kutcher εισήχθη στο νοσοκομείο με έντονα συμπτώματα αβιταμίνωσης και ιδιαίτερα χαμηλή πυκνότητα οστών.

Robert DeNiro –  Travis Bingle («Taxi Driver»)
deniro
ΤΡΕΛΑ: Ο Robert DeNiro ζει τους ρόλους του. Μπορεί να γίνει αγνώριστος για ένα ρόλο, μπορεί να τρώει σε σημείο δύσπνοιας για ένα ρόλο. Στο  Οσκαρικό «Taxi Driver» είχε κάνει κάτι ακόμα πιο τρομακτικό. Έχοντας βρει μια ψεύτικη, παράνομη άδεια οδήγησης, έπαιρνε περαστικούς από τους δρόμους της Νέας Υόρκης και τους πήγαινε κούρσα, μόνο τα βράδια…

Όλο το cast της ταινίας «H Φωλιά του Κούκου»
nest708
ΤΡΕΛΑ: O Jack Nicholson, o Danny Devito και τα άλλα παιδιά της (Οσκαρικης) «Φωλιάς» καλούνταν να υποδυθούν τρόφιμους ψυχιατρείου. Έπρεπε να κάνουν τρελή (#diplis) προετοιμασία! Όλοι οι πρωταγωνιστές κατά την διάρκεια των γυρισμάτων έμεναν σε δωμάτια ψυχιατρείου, ενώ ο Danny Devito δημιούργησε φανταστικό φίλο, όπως ο χαρακτήρας του.

Nicholas Cage – Ghost Rider («Ghost Rider»)
nicolas_cage_ghost_rider_2700x1759
ΤΡΕΛΑ: Μην δέχεστε καραμέλες από αγνώστους και από τον Nicolas Cage, έλεγε η μητέρα μου (ή κάτι τέτοιο) και βγήκε αληθινή. Στο «Ghost Rider», μια από τις πολλές -κατά λάθος- κωμωδίες του, ο Cage κυκλοφορούσε με creepy makeup και σύμβολα αιγυπτιακής μαγείας για να δείξει σε όλους ότι είναι «μέσα στο ρόλο». Δεν τα χρειάζεσαι αυτά Nick, είσαι ένας ρόλος από μόνος σου.

Daniel Day Lewis – Christy Brown («My Left Foot»)
my-left-foot-3
ΤΡΕΛΑ: Ο DDL καλούταν να υποδυθεί έναν παραπληγικό – καθηλωμένο σε αμαξίδιο-χαρακτήρα.  Κανένα πρόβλημα. Ο ηθοποιός παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής -πραγματικά- καθηλωμένος σε αμαξίδιο, έχοντας ζητήσει να του σπάσουν και δυο πλευρά, για να μπει «στο πετσί» του ρόλου.

Shia Labeouf – Boyd «Bibble» Swan («Fury»)
Boyd "Bible" Swan (Shia LaBeouf) in Columbia Pictures' FURY.
ΤΡΕΛΑ: Ο Shia Labeouf ξέρουμε όλοι πως δεν είναι και τόσο πνευματικά ισορροπημένο άτομο και το έχει αποδείξει. Στα γυρίσματα του «Fury», απλά ξεπέρασε τον εαυτό του. Για να υποδυθεί τον Swan, έβγαλε μόνος του ένα δόντι του και προκάλεσε πληγές στο πρόσωπό του. Επίσης απείχε από κάθε μορφή καθαριότητας για 30 μέρες. Ήταν τόσο ανυπόφορο αυτό το method acting του Shia για τους συναδέλφους του, που αποφάσισαν να του φτιάξουν ξεχωριστό δωμάτιο, because μυρωδιές.

Johnny Depp – Hunter Thompson  («Fear And Loathing In Las Vegas»)
111027035951-depp-thompson-1998-1027-story-top
ΤΡΕΛΑ: O Johnny Depp ήξερε πως ο συγγραφέας Thompson ήταν ένας όχι και τόσο νορμαλ τύπος που κρατούσε στην αποθήκη του αποθέματα από μπαρούτι και νιτρογλυκερίνη.  Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα. O Depp πέρασε μερικά βράδια στο σπίτι του Thompson, καπνίζοντας τσιγάρα δίπλα στα πυρομαχικά και ρίχνοντας επίσης μερικούς ύπνους. Στο τέλος, έχοντας δοκιμάσει και τα ίδια παραισθησιογόνα με τον συγγραφέα, μπήκε εντελώς «μέσα» στον χαρακτήρα του.

Jared Leto – Joker («Suicide Squad»)
Jared-Leto-Joker-Suicide-Squad
TΡΕΛΑ: Πόσο περισσότερο σκοτάδι και ψύχωση μπορείς να βγάλεις στο ρόλο του Joker όταν οι προκάτοχοί σου είναι ο Jack Nicholson και ο Heath Ledger; O Jared φαίνεται ότι μπορεί. Προς το παρόν του αρέσει να στέλνει γραμματάκια στους συμπρωταγωνιστές του, με ένα νεκρό ποντίκι (Margot Robbie) ή σφαίρες! (Will Smith). Επίσης έχει στείλει σε όλο το cast της ταινίας ένα video, όπου πρωταγωνιστεί ο ίδιος, μαζί με ένα νεκρό γουρούνι. Τον έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο του ο Jared.

Heath Ledger – Joker («The Dark Night»)
HeathLeger3-large
ΤΡΕΛΑ: Κλείστηκε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, για περισσότερο από ένα μήνα. Μόνος. Εκείνη την εποχή επινόησε ακραίες, τρελές ιδέες που ο χαρακτήρας του Joker θα έβρισκε αστείες. Ο Heath έφτασε επίτηδες στα όρια της ασιτίας, έπαθε κατάθλιψη και στη συνέχεια έπαιρνε χάπια για να μπορέσει να γυρίσει την ταινία. Στις σκηνές του party του Bruce Wayne, o Michael Caine τρόμαζε τόσο πολύ από την παρουσία του, που ξεχνούσε τα λόγια του! Η εξάρτηση από τα χάπια σε συνδυασμό με την χρόνια αϋπνία και την κατάθλιψη, έφερε τον θάνατο του Heath Ledger.