Μεταφραση

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Τα 8 χειρότερα όπλα που κατασκευάστηκαν ποτέ

Αν και οι κατασκευαστές τους είχαν μεγάλες προσδοκίες γι αυτά τα όπλα, η πορεία τους έδειξε πως υστερούσαν σε πολλά πράγματα.


Δείτε παρακάτω τα οκτώ χειρότερα όπλα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

bi graphics-gyrojet
Το πιστόλι gyrojet ήταν μία από τις πιο δημιουργικές ιδέες στην ιστορία των σύγχρονων πυροβόλων όπλων.

Ρίχνοντας μικρές ρουκέτες και όχι αδρανείς σφαίρες, είχαν μικρή ανάκρουση και δεν απαιτούσαν βαριά κάνη για να αντισταθεί στην πίεση των αερίων. Η ταχύτητα κατά την έξοδο από τον σωλήνα ήταν πολύ χαμηλή, αλλά αυξανόταν σε περίπου 380 m / s σε 9,1 m. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ ελαφρύ όπλο με εξαιρετική βαλλιστική.

Αλλά τα όπλα αυτά ήταν τρομερά αναξιόπιστα και, επομένως, η κυκλοφορία τους σταμάτησε.

Χώρα: ΗΠΑ
Μπήκε σε υπηρεσία: 1965
Τύπος: Περίστροφο
Ακτίνα βολής: 165 πόδια
Ικανότητα ριπών: έξι γύροι

bi graphics-chauchat
Το οπλοπολυβόλο Chauchat υποδείγματος 1915 υπήρξε με διαφορά το χειρότερο οπλοπολυβόλο όλων των εποχών, αν και χρησιμοποιήθηκε σχεδόν από όλους τους συμμαχικούς στρατούς στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ήταν επιρρεπές σε συνεχείς εμπλοκές, ακόμα και με λίγη σκόνη, πόσο μάλλον στις συνθήκες μάχης.

Χώρα: Γαλλία

Μπήκε σε υπηρεσία: 1915
Τύπος: Υποστηρικτικό όπλο
Ακτίνα βολής: 3.280 πόδια
Ικανότητα ριπών: 20 γύροι

bi graphics-mars pistol
Το Colt Model 1911 ήταν δημιούργημα ενός πολύ ικανού ανθρώπου, του John Moses Browning, που είναι ο πατέρας πολλών σύγχρονων πυροβόλων όπλων.

Το Colt Model 1911 βελτιώθηκε ελαφρά στην αρχές της δεκαετίας του '20 όταν αντικαταστάθηκε το πίσω κάτω μέρος της λαβής που περιέχει και το ελατήριο του κόκκορα με ένα καμπουρωτό κομμάτι (το αρχικό σχέδιο είχε ένα ίσιο κομμάτι στην θέση αυτή). Αλλάχθηκε επίσης το σχήμα του κόκκορα, υιοθετήθηκε μια πιό κοντή σκανδάλη, καθώς και μια μακρύτερη ασφάλεια λαβής (grip safety). Το νέο μοντέλο ονομάστηκε Colt Government Model M1911-Α1.

Το 1929, η Colt παρήγαγε επίσης ένα πιστόλι 1911, βασισμένο στo νεό για την εποχή φυσίγγιο 0.38 Super, ενώ το 1931 παρήχθη μια έκδοση 0.22 LR του πιστολιού, που έφερε την ονομασία ACE. H Αμερικάνικη αγορά λάτρεψε το 1911, οι πωλήσεις του οποίου ήταν πραγματικά σημαντικές.

Με αυτήν την μορφή, το όπλο παρήχθη κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων ετών μέχρι 2o ΠΠ. Τότε, οι αυξημένες ανάγκες σε πιστόλια οδήγησαν την Colt να εκχωρήσει το δικαίωμα παραγωγής του όπλου σε διάφορους άλλους κατασκευαστές όπως η Ithaca, η Remington-Rand, η Union Switch & Signal, η Singer κλπ.

Χώρα: Μεγάλη Βρετανία
Μπήκε σε υπηρεσία: 1900
Τύπος: Περίστροφο
Ακτίνα βολής: 131 πόδια
Ικανότητα ριπών: έξι γύροι

bi graphics-krummlauf
Το krummlauf ήταν μία ακόμη απ' τις φουτουριστικές-σουρεαλιστκές κατασκευές των χιτλερικών.
Αυτό το όπλο κατασκευάστηκε για να πυροβολεί γύρω από γωνίες, με ένα αρκετά πρωτότυπο τυφέκιο.

Μετά από πολύ χρόνο και χρήματα που δαπανήθηκαν, κρίθηκε πάρα πολύ ακριβό και ανεπιτυχές να παραχθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Χώρα: Ναζιστική Γερμανία
Μπήκε σε υπηρεσία: 1945
Ακτίνα βολής: Μακρύκανο
Ακτίνα βολής: 6561 πόδια
Ικανότητα ριπών: 30 γύροι

bi graphics-bazooka
Ένα κραυγαλέο πρόβλημα με το μπαζούκα ήταν η λάμψη που δημιουργούσε κατά την εκτόξευσή του, που εξέθετε τη θέση του σκοπευτή και ανασήκωνε σκόνη, συντρίμμια και φλόγες στο πρόσωπο του ανθρώπου που κρατούσε όπλο. Οι νεότερες εκδόσεις του μπαζούκα περιελάμβαναν μια ασπίδα.
Το καλύτερο πράγμα για το μπαζούκα ήταν ότι αποτέλεσε τη βάση για τα καλύτερα όπλα που ήρθαν αργότερα.

Χώρα: ΗΠΑ
Μπήκε σε υπηρεσία: 1942
Τύπος: Αντιαρματικό όπλο
Ακτίνα βολής: Κάτω από 500 πόδια
Ικανότητα ριπών: Μια εκτόξευση πυραύλου

bi graphics-sten-gun-mkii
Το Sten MK II ήταν πολύ άστοχο.

Σε μια εποχή που η Βρετανία αντιμετώπισε την εισβολή και χρειάστηκε πολλά όπλα, το Sten ήταν γρήγορο, εύκολο και πολύ καλύτερο από το τίποτα.

Χώρα: Μεγάλη Βρετανία
Μπήκε σε υπηρεσία: 1940
Τύπος: Όπλο Submachine
Ακτίνα βολής: 230 πόδια
Ικανότητα ριπών: 32 γύροι

bi graphics-lemat-revolver
Η ιταλική εταιρεία Pietta έχει δημιουργήσει εκ νέου αυτό το εννέα φυσιγγίων περίστροφο με μία επιπλέον μονής βολής κάννη.

Το Pietta LeMat είναι διαμετρήματος 44 (η κύρια κάννη), με την μονής βολής κάννη να είναι σε θάλαμο στο 20 GA για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς για muzzleloaders (η πρωτότυπη μιας βολής κάννη ήταν σε .65 διαμέτρημα). Η εταιρεία Pietta παράγει τρία μοντέλα: το Army, το Navy και το Cavalry. Το Army μοντέλο διαθέτει μιά οδοντωτή απελευθέρωση κάννης και ένα σταυρό στον επιλογέα κάννης. Υστερούσε στην εκτέλεση.

Χώρα: ΗΠΑ
Μπήκε σε υπηρεσία: 1856
Τύπος: Περίστροφο
Ακτίνα βολής: 164 πόδια
Ικανότητα ριπών: εννέα γύροι

bi graphics-apache-pistol
Ίσως κανένα άλλο όπλο σε αυτή τη λίστα δεν είναι πιο χαρακτηριστικό του όπλου με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις που όμως είχε τη χαμηλότερη απόδοση από το περίστροφο Apache. Αυτό το όπλο φαίνεται να συνδυάζει τα αποτελεσματικά συστατικά ενός μαχαιριού, σιδερογροθιές και ένα περίστροφο μικρού διαμετρήματος σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

Χώρα: ΗΠΑ
Μπήκε σε υπηρεσία: 1880
Τύπος: Προσωπική άμυνα