Μεταφραση

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Φιογκάκια με γκοργκοντζόλα

Μια μακαρονάδα για τους λάτρεις των πλούσιων γεύσεων, που αγαπούν το διάσημο ιταλικό τυρί (και όχι μόνο). Δοκιμάστε και δε θα χάσετε!


Υλικά:

  • 400 γρ. Φιογκάκια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γκοργκοντζόλα
  • 1½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί τύπου Ολλανδίας
  • 1½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα ή χαλούμι
  • 1½ φλιτζάνι γάλα
1½ φλιτζάνι Pummaro Ψιλοκομμένο
  • 1 Knorr «Σπιτικός» ζωμό βοδινού
  • 200 γρ. Βιτάμ Culinesse


Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τα φιογκάκια με τον Knorr «Σπιτικός» ζωμό βοδινού σε μια κατσαρόλα, στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το Pummaro σε μια κατσαρόλα με 100 γρ. Βιτάμ Culinesse, το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα τυριά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας.
  • Κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φιογκάκια, ανακατεύουμε το μείγμα, αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και ψήνουμε τα φιογκάκια με τη ροζ σάλτσα τους για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
  • Tip:

    Εναλλακτικά, αντί για γκοργκοντζόλα χρησιμοποιήστε μπλε τυρί Δανίας ή γαλλικό ροφκόρ.