Μεταφραση

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Μελιτζάνες με τυρί

Δοκιμάστε κάτι ιδιαίτερο αυτή τη φορά. Eπιλέξτε να μαγειρέψετε μελιτζάνες με τυρί για ένα γευστικό πιάτο το οποίο θα απολαύσετε και θα σας εντυπωσιάσει!


Υλικά:

  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 3 τομάτες (κομμένες σε κύβους)
  • πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών βιολογικής γεωργίας της Knorr
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις για το τηγάνισμα
  • 250 γρ. τριμμένο μανούρι

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό κι αλάτι για 30’. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε. Μετά τις ξεπλένουμε, τις σκουπίζουμε, τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  • Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με πιπέρι και βασιλικό, τις βάζουμε για περίπου 10’ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
  • Όταν οι ντομάτες μαραθούν, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον κύβο και ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Απλώνουμε τώρα τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αδειάζουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και το μανούρι, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και, τέλος, προσθέτουμε το κουκουνάρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ̊ C για 40’, μέχρι να κάνει κρούστα το τυρί.
  • Tip:

    Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες αλειμμένες με λίγο ελαιόλαδο στο γκριλ αντί να τις τηγανίσετε.