Μεταφραση

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Χοιρινές μπριζόλες

Μπορείτε στις μπριζόλες να μη βάλετε τα κλασικά υλικά όπως λεμόνι αλλά να εμπλουτίσετε το πιάτο σας με λιαστή ντομάτα, κουκουνάρι και κόκκινο κρασί. Ένας συνδυασμός που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά:

  • 2 μπριζόλες
  • 1 μερίδα Κnorr «Σπιτικός» ζωμός Βοδινού ή 1 κύβος Knorr Κλασικός Κύβος Βοδινού
  • 100 γρ. λιαστές τομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • ½ φλ. κρασί κόκκινο (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση:

  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τον ζωμό, Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού, τις λιαστές τομάτες, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρασί και τον βασιλικό.
  • Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ευρύχωρο και βαθύ μπολ, τις αλείφουμε μπριζόλες με τη μαρινάδα και σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη τροφίμων. Αφήνουμε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για 1-2 ώρες ή για 1 βράδυ στο ψυγείο.
  • Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις στραγγίζουμε ελαφρά από τη μαρινάδα.
  • Προθερμαίνουμε μια ψησταριά ή ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλιέρα και ψήνουμε τις μπριζόλες για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Tip:

    Προαιρετικά, αλατοπιπερώνουμε πολύ ελαφρά τις μπριζόλες πριν τις ψήσουμε, εφόσον ετοιμάσαμε τη μαρινάδα με ζωμό, Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού. Αντίθετα, παραλείπουμε τελείως το αλάτι, εάν χρησιμοποιήσαμε κύβο, Knorr Κλασικός Κύβος Βοδινού.
    To ιδανικό συνοδευτικό για τις ψητές χοιρινές μπριζόλες είναι μία δροσερή σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά, όπως για παράδειγμα αγγούρι ψιλοκομμένο, πιπεριές και καρότα.