Μεταφραση

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Μανιτάρια με πουρέ γλυκοπατάτας

Χορταστικό πιάτο με λίγα υλικά


Υλικά:

Για τα μανιτάρια
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3/4 κιλά μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού  λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού  λευκό κρασί
Για τον πουρέ
  • 8 γλυκοπατάτες
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 με 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα (όσο χρειαστεί)
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

Για τα μανιτάρια
  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμύδια.
  2. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το χυμό λεμονιών, το κρασί και μία κούπα ζεστό νερό.
  3. Προσθέτετε τα αρωματικά και το πιπέρι και αφήνετε να βράσουν περίπου 20 λεπτά.
  4. Ρίχνετε τα μανιτάρια και βράζετε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
  5. Αλατοπιπερώνετε.
Για τον πουρέ
  1. Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε, καθαρίζοντας τον αφρό από την επιφάνεια.
  2. Τις βγάζουμε μέχρι να είναι τρυφερές, γύρω στα 25 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
  3. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και σιγά-σιγά προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιούμε με το πρες ή με ένα πιρούνι και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.