Μεταφραση

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Κοτόπουλο με λαχανικά, πορτοκάλι και αμύγδαλα

Λαχταριστό και αρωματικό πιάτο με ρύζι


Υλικά:



Για 2-4 άτομα

  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 25 γραμμάρια αμύγδαλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
  • 1 κούπα ρύζι σπυρωτό
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι με μια κούπα νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μπρόκολο και το ζεματάμε για 5 λεπτά.
  3. Ταυτόχρονα βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε  το κοτόπουλο μαζί με τις πιπεριές και το σοτάρουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας, και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο, ρίχνουμε το χυμό και τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάει παντού.
  5. Κατόπιν στραγγίζουμε το μπρόκολο, κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
  6. Ρίχνουμε το κοτόπουλο με το μπρόκολο στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ρύζι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.