Μεταφραση

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Πιπερόπιτα Πολύχρωμη

Μια πίτα γεμάτη χρώματα και αρώματα από τη μελιτζάνα και τις πιπεριές, που την κάνουν να μυρίζει περιβόλι! Είναι πρωτότυπη και ιδιαίτερα γευστική, ιδανική για πρώτο αλλά και για κυρίως πιάτο!


Υλικά:

  • 3 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 2 Κύβοι Λαχανικών Knorr
  • 200 γρ. τυρί τριμμένη φέτα
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι ΑΛΤΙΣ απαλό
  • 1 καθαρισμένη μελτιζάνα κομμένη σε κύβους
  • 500 γρ. ψιλοκομμένες πιπεριές σε διάφορα χρώματα


    Υλικά για την Κρέμα Μπεσαμέλ


  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 4 φλιτζάνια ζεστό γάλα
  • 1 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο


Εκτέλεση:

  • Κρέμα Μπεσαμέλ
  • Βάζετε σε μια κατσαρόλα το Βιτάμ Culinesse να κάψει, σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντάς το με ένα ξύλινο κουτάλι, προσέχοντας ώστε να μη σβολιάσει.
  • Έπειτα ρίχνετε το ζεστό γάλα, χτυπώντας το με το σύρμα.
  • Τέλος βάζετε τα αβγά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και αφήνετε τη μπεσαμέλ να ψηθεί για 10 λεπτά ανακατεύοντάς την συχνά.
  • Στο τέλος προσθέτετε το τριμμένο τυρί. Αν η μπεσαμέλ είναι σφιχτή προσθέτετε λίγο γάλα ακόμη.
  • Ζεσταίνουμε ½ ελαιόλαδο Άλτις και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε και τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε. Όταν σοταρισθούν αρκετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα.
  • Όταν η φέτα αρχίσει να λειώνει προσθέτουμε και τους Κύβους Λαχανικών της KNORR και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ που ετοιμάσαμε και την ανακατεύουμε με το μείγμα της πιπεριάς.
  • Στρώνουμε σε ταψί με τα μισά Φύλλα Κρούστας αλειμμένα καλά με το ελαιόλαδο. Απλώνουμε μέσα τη κρέμα με τις πιπεριές και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και αυτά αλειμμένα καλά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πίτα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.