Μεταφραση

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Η γυναίκα που νιώθει κάθε σεισμό που συμβαίνει στον πλανήτη

Ένα μικροτσίπ έχει τοποθετήσει στο μπράτσο της η ακτιβίστρια και χορεύτρια Μουν Ρίμπας (Moon Ribas) από την Ισπανία, το οποίο λαμβάνει σεισμικές δονήσεις απ’ όλο τον κόσμο. Οταν πραγματοποιείται σεισμός σε κάποιο μέρος της γης, το τσιπ αρχίζει να δονείται.


Η Ρίμπας δήλωσε: «Θεωρώ τον εαυτό μου έναν cyborg (κυβερνοργανισμό), γιατί το σώμα μου αντιλαμβάνεται ό,τι συμβαίνει στον κόσμο.

Καταλαβαίνω όταν συμβαίνει κάτι όχι μόνο σε σωματικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Εχω την αίσθηση της μοναδικότητας από τα σήματα που λαμβάνω».«Αισθάνομαι τις δονήσεις ακόμα και όταν κοιμάμαι. Αν κάπου γίνει ένας μεγάλος σεισμός θα ξυπνήσω. Οταν ένας σεισμός επηρεάζει τις ζωές τόσων ανθρώπων, αισθάνομαι και εγώ κάπως περίεργα. Δεν αισθάνομαι μόνο τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο αλλά και τους ανθρώπους.

Για παράδειγμα αν κάνει σεισμό στο Νεπάλ, έχω την αίσθηση ότι βρίσκομαι εκεί. Παρόλο που είμαι πάρα πολύ μακριά αισθάνομαι τις δονήσεις. Ξέρω ότι ο πλανήτης είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Ολο αυτό το αισθάνομαι» πρόσθεσε η μπαλαρίνα.Η Ribas έχει το τσιπ από τότε  που ήταν φοιτήτρια στη σχολή χορού «για να έχει έναν ανοιχτό διάλογο με τον πλανήτη».  Επίσης, ισχυρίζεται «πως αισθάνεται τους σεισμούς όπως τους χτύπους της καρδιάς της».

Τέλος, καταλήγει ότι: «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις αντιδράσεις του πλανήτη μας. Η γενιά μας όπως και οι επόμενες γενιές είναι πολύ εξοικειωμένες με θέματα τεχνολογίας και επιστημονικής φαντασίας. Πιστεύω ότι όλο αυτό με βοηθά και στον χορό, και τη ζωή μου αλλά και την ικανότητά μου να κατανοήσω τον κόσμο αλλά και το περιβάλλον που ζούμε».