Μεταφραση

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Google: Θα δημοσιεύει τους κατασκευαστές που καθυστερούν τις αναβαθμίσεις

Η Google συλλέγει δεδομένα σχετικά με το ποιοι κατασκευαστές συσκευών καθυστερούν τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android και εξετάζει την πιθανότητα δημοσιοποίησης αυτών των δεδομένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της «δημόσιας διαπόμπευσης» σαν ένα μέσο εξαναγκασμού των κατασκευαστών να είναι συνεπείς με τις αναβαθμίσεις του Android των συσκευών τους.

Τα δεδομένα που έχει συλλέξει η Google αφορούν τόσο κατασκευαστές όσο και παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Το δημοσίευμα μάλιστα υποστηρίζει ότι ήδη παρασκηνιακά η Google ασκεί πιέσεις στις εν λόγω εταιρείες βασιζόμενη ακριβώς σε αυτά τα δεδομένα που έχει συλλέξει.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μόλις το 7,5% των συσκευών Android «τρέχουν» την τελευταία έκδοση Marshmallow του λειτουργικού συστήματος και ενώ αυτή η έκδοση είναι εμπορικά διαθέσιμη για τουλάχιστον έξι μήνες.

Η Google επιχείρησε αρχικά να βελτιώσει την κατάσταση μέσω των μηνιαίων αναβαθμίσεων ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να πετυχαίνει ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης. Το Bloomberg υποστηρίζει ότι πρόκειται για το πιο σοβαρό πρόβλημα του Android και ίσως ένα «Android Update Wall of Shame να είναι μία ριζοσπαστική λύση, αλλά θα μπορούσε να είναι η ακραία λύση που είναι απαραίτητη».