Μεταφραση

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Δύο νέες εφαρμογές messaging από την Google

Στο πλαίσιο του Google I/O 2016, η αμερικανική εταιρεία προχώρησε στην ανακοίνωση δύο νέων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων με ενσωματωμένα προηγμένα χαρακτηριστικά.

Η Allo είναι η πρώτη εφαρμογή και προορίζεται για χρήση αποκλειστικά από φορητές συσκευές. Ο χρήστης θα μπορεί να κάνει sign up με τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης και με το Google account.
Η εφαρμογή θα παρέχει τη δυνατότητα χρήσης γνωστών χαρακτηριστικών όπως emoji, stickers και ικανότητα παρεμβάσεων σε φωτογραφίες. Επίσης, θα προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου του font size των μηνυμάτων.
Ωστόσο, το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Allo θα είναι το Google Assistant. Οι χρήστες θα μπορούν να απευθύνονται στον Assistant για την παροχή πληροφοριών και την αυτόματη δημιουργία απαντήσεων σε εισερχόμενα μηνύματα. Στις πρόσθετες λειτουργίες της εφαρμογής θα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής ιδιωτικών ειδοποιήσεων αλλά και μηνυμάτων με «ημερομηνία λήξης».
Επιπλέον, η εφαρμογή θα διαθέτει αυξημένα επίπεδα ασφαλείας αφού όλα τα μηνύματα θα διαθέτουν ένα επίπεδο κρυπτογράφησης και επιπρόσθετα θα υπάρχει και το incognito mode, που θα παρέχει στον χρήστη end-to-end κρυπτογράφηση των μηνυμάτων.
Google_duo_01
Η δεύτερη εφαρμογή που ανακοινώθηκε είναι το Duo, μία υπηρεσία αποκλειστικά για video chatting. Αυτό και μόνο το γεγονός προδικάζει ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά απλή εφαρμογή η οποία επίσης θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη για mobile συσκευές.
Τόσο το Allo όσο και το Duo θα είναι διαθέσιμα εντός του καλοκαιριού για τις πλατφόρμες Android και iOS.