Μεταφραση

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Χρειάστηκε 6 μήνες για να βγάλει την πιο μαγευτική φωτογραφία της Αθήνας (pics)

Ο φωτογράφος Λουκάς Χαψής απαθανάτισε τη θέση του ήλιου στο χειμερινό ηλιοστάσιο, την εαρινή ισημερία και το θερινό ηλιοστάσιο σε μια και μόνο λήψη!


Ο φωτογράφος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Έξι μήνες για μία και μόνο φωτογραφία... Ξεκίνησα την συγκεκριμένη λήψη στις 21 του περασμένου Δεκέμβρη και την ολοκλήρωσα χθες 20 Ιουνίου. Ήθελα να καταγράψω σε μία εικόνα την μετατόπιση της ηλιακής τροχιάς από το χειμερινό ηλιοστάσιο στην ισημερία και στο Θερινό ηλιοστάσιο.

Έτσι έστησα το τρίποδο μου κάτω από το άγαλμα του δισκοβόλου στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και σημάδεψα προσεκτικά το πεζοδρόμιοώστε να μπορώ να επανέλθω στο ίδιο σημείο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τις ημερομηνίες που είχα επιλέξει. Χρησιμοποίησα την Canon μου EOS 5D MarkII στα 50 iso με ταχύτητα 1/8000 και τον Canon 15mm fisheye με το διάφραγμα κλειστό στο f22.

Για τις τρείς αυτές ημέρομηνίες και από την ανατολή έως την δύση, προγραμμάτισα την μηχανή μου να τραβάει μία φωτογραφία κάθε 4 λεπτά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία σύνθεση από περίπου 400 φωτογραφίες ενωμένες με το free λογισμικό StarStax το οποίο χρησιμοποιώ για να κάνω startrails. Μόνο που αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήταν... solartrails! Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!».

Δείτε την: