Μεταφραση

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

American style BBQ ribs

Όταν τα απολαμβάνουμε στο εστιατόριο, προσπαθούμε να φανταστούμε ποιο μαγικό χέρι μπορεί να τα κάνει τόσο νόστιμα, μυρωδάτα και τραγανά. Με αυτή τη συνταγή μεταφέρουμε τη μαγεία στο δικό μας χέρι κι αφήνουμε τους άλλους ν’ αναρωτιούνται!


Υλικά:

  • 1½ κιλό χοιρινά παϊδάκια
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή Κότας
  • 4 φλ. νερό
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • 1 κ.σ. τζίντζερ (πιπερόριζα), φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • 200 ml Κέτσαπ Ηellmann’s Classic
  • 30 ml μέλι


Εκτέλεση:

  • Πλένουμε τα παϊδάκια, τα ξεχωρίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Για να ετοιμάσουμε τον ζωμό διαλύουμε σε κατσαρολάκι τις 2 μερίδες του ζωμού στο νερό, σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα παϊδάκια και σιγοβράζουμε για 30΄.
  • Βγάζουμε τα παϊδάκια από τον ζωμό με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο Βιτάμ Culinesse, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, για να καραμελώσει το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
  • Ρίχνουμε την κέτσαπ και σιγοβράζουμε για 15΄ ακόμη. Προσθέτουμε τέλος το μέλι. Αν η μαρινάδα μας είναι πολύ πηχτή, τότε την αραιώνουμε με 1-2 κουταλιές από τον ζωμό.
  • Περιχύνουμε τα παϊδάκια με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε για 2 έως 24 ώρες στο ψυγείο.
  • Στραγγίζουμε ελαφρά τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στην ψησταριά για 30΄ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 1 ώρα, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές.
  • Tip:

    Aκόμα και αν δεν έχουμε όλα τα μυρωδικά της συνταγής δεν διστάζουμε να τη δοκιμάσουμε. Άλλωστε, μπορούμε να δημιουργήσουμε τον δικό μας, μοναδικό συνδυασμό μυρωδικών και μπαχαρικών. Επίσης, κρατάμε τον ζωμό που περίσσεψε στο ψυγείο, για να τον χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο ριζότο!