Μεταφραση

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Λαζάνια με κιμά και μελιτζάνα

Η μελιτζάνα, με την πλούσια υφή και τη νόστιμη γεύση, είναι από τα πολύ δημοφιλή λαχανικά σε όλες τις μεσογειακές κουζίνες. Εδώ γίνεται αφορμή για ένα πολύ ιδιαίτερο, χορταστικό και γευστικό πιάτο!


Υλικά

  • 1 κουτί λαζάνια
  • 1 σάλτσα για Ζυμαρικά Mπολονέζ της Knorr
  • 500 γρ. κιμά
  • 3 μελιτζάνες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 έτοιμη σάλτσα Κλασική Ιταλική της Knorr
  • λίγο τριμμένο τυρί
  • Για την μπεσαμέλ :
  • 8 κ.σ. Βιτάμ
  • 8 κ.σ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 Knorr«Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν.
  • Φτιάχνουμε την σάλτσα μπολονέζ μαζί με τον κιμά σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.
  • Για τη μπεσαμέλ:
  • Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για δύο λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ένα χρυσό μίγμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά- σιγά το γάλα, ανακατεύοντας καλά με σύρμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  • Τέλος, προσθέτουμε τον «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών, αλάτι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
  • Καλύπτουμε τον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους με μια στρώση Κλασικής Ιταλικής σάλτσας, από πάνω βάζουμε μια στρώση λαζάνια, μια στρώση κιμά ( περίπου το ½), μια στρώση μελιτζάνες, λίγη σάλτσα Κλασική Ιταλική και λίγη μπεσαμέλ. Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και στο τέλος βάζουμε μια παχιά στρώση μπεσαμέλ.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία των λαζανιών.
  • Tip:

    Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μια στρώση μελιτζάνας με κολοκυθάκια.