Μεταφραση

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Τα έξι μικρά σημάδια που οδηγούν σε παγκόσμιους πολέμους - Τι γίνεται σήμερα

Όταν ξεσπάσει ένας παγκόσμιος πόλεμος είναι... εύκολο να το καταλάβει κανείς, όμως πριν το ξέσπασμα υπάρχουν έξι ανεπαίσθητες αλλαγές που συμβαίνουν και οδηγούν μαθηματικά σε ένα μεγάλο πόλεμο.

Αρχικά αυξάνεται η τιμή των διαμαντιών.

Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν γίνει η εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία, ο Χίτλερ αγόραζε μεγάλες ποσότητες βιομηχανικών διαμαντιών με αποτέλεσμα οι τιμές τους να αυξηθούν δραστικά.

polemos_1.JPG
Τα βιομηχανικά διαμάντια χρειάζονται για γεωτρήσεις και μεταλλευτικές εργασίες.

Λίγο καιρό μετά την αύξηση της τιμής των διαμαντιών τα γερμανικά στρατεύματα επιτίθονταν σε Πολωνία και Ολλανδία.

Μάλιστα Άγγλοι και Ιάπωνες έκαναν αγώνα για να διασφαλίσουν την αγορά διαμαντιών του Άμστερνταμ κατά την προέλαση των Ναζί.

Οι τιμές των μετάλλων αυξάνονται πριν από έναν πόλεμο αφού είναι απαραίτητη μεγάλη ποσότητα τους για την δημιουργία των απαραίτητων βαρέων όπλων και οπλικών συστημάτων.

Η έλλειψη στολών και άλλων προμηθειών είναι μία ένδειξη πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά.

stoles_2.JPG
Όταν οι Ναζί εισέβαλαν στην Ολλανδία, κάποιοι από αυτούς φορούσαν στολές Ολλανδών, οι οποίες είχαν εξαφανιστεί μέρες πριν.

Πριν από έναν πόλεμο ξεσπούν ύποπτες διαδηλώσεις. Στο Ντομπάς, πριν την επέμβαση των Ρώσων στην Κριμαία είχαν αυξηθεί η φιλορωσικές διαδηλώσεις.

diadhlwseis.JPG
Ένα περίεργο σημάδι, που είναι αδύνατο να συνδέσει κανείς με κάποιον επερχόμενο πόλεμο είναι η αύξηση του τουρισμού. Συνήθως η αύξηση της τουριστικής κίνησης συνεπάγεται καλή πορεία της οικονομίας, όμως σε σχέση με άλλους παράγοντες σημαίνει... πόλεμο.

Πριν την ιαπωνική επίθεση στο Pearl Harbor, Ιάπωνες κατάσκοποι στάλθηκαν στο Pearl Harbor για να φωτογραφίσουν την περιοχή προσποιούμενοι τους τουρίστες.

touristes.JPG
Στις τοπικές συγκρούσεις, οι αντίπαλοι στρατοί συνήθως οδηγούνται στον εξοπλισμό τους λίγο πριν ξεσπάσει η ένταση, αυξάνοντας την τιμή των AK-47s. Ειδικά λογισμικά παρακολουθούν τις συγκεκριμένες τιμές.

opla.JPG
Η παραγωγή όπλων από μία χώρα είναι και αυτό μία ένδειξη. Αν η Ρωσία αρχίσει να παράγει περισσότερους πυραύλους cruise από ότι συνήθως αυτό πιθανώς να σημαίνει ότι σύντομα θα εμπλακεί σε κάποιο θερμό επεισόδιο.

Στη σύγχρονη εποχή η έξαρση του hacking, που πλέον είναι εργαλείο του ηλεκτρονικού πολέμου, δείχνει την διάθεση να ακολουθήσει εμπόλεμη κατάσταση.

hacker.JPG
Η Ρωσία συνέλεξε πληροφορίες μέσω hacking πριν υπερφορτώσει το σύστημα αγωγών πετρελαίου και προκαλέσει έκρηξη στην Τουρκία ενώ δοκίμασε της αμυντικές ικανότητες της Ουκρανίας πριν κλείσει την παροχή ρεύματος για έξι ώρες των Ιανουάριο του 2016, αναφέρει το Business Insider.