Μεταφραση

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου

Μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές μικρών και μεγάλων, αξιοποιεί τις γευστικές δημιουργίες της Knorr και της Hellmann’s με μια εύκολη συνταγή – κανονική πρόκληση!



Υλικά:

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • Για τη μαρινάδα
  • 200 ml Ketchup Hellmann’s
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. Knorr Extra γεύση ζωμό κότας σε κόκκους
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

  • Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
  • Προσθέστε τις φτερούγες κοτόπουλου.
  • Βεβαιωθείτε πως το κοτόπουλο έχει καλυφθεί πλήρως.
  • Τοποθετήστε τις στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Ψήστε τις στον φούρνο, στους 230ο C για περίπου 45’.
  • Σερβίρετε τις ζεστές ή κρύες με ντιπ ροκφόρ ή με το αγαπημένο σας ντιπ γιαουρτιού.
  • Tip:

    Μπορείτε να τις συνοδέψετε και με κλωναράκια σέλερι.