Μεταφραση

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Σπαγγέτι με εύκολη σάλτσα ντομάτας & φρέσκο βασιλικό

Μια νόστιμη, χορτοφαγική μακαρονάδα με μεσογειακά αρώματα και γεύσεις. Ετοιμάστε τη οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας εύκολα και γρήγορα.


Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκι ψιλοκομμένο με κρεμμύδι Pummaro
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. φύλλα από φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

  • Σε αντικολλητικό, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο για 1΄ σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ½ φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 10΄-15΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε (για 1΄ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο) σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μερίδα του ζωμού.
  • Βγάζουμε τα ζυμαρικά με τσιμπίδα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα για 1΄ σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να είναι ζουμερά. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέτουμε στο σκεύος λίγο από το νερό τους.
  • Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα. Γαρνίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό.