Μεταφραση

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Σαλάτα του Καίσαρα

Συνδυάζοντας ζουμερά στήθη κοτόπουλου με τραγανά φύλλα μαρουλιού μαζί με τη νόστιμη σάλτσα δημιουργήστε την πιο απολαυστική σαλάτα του Καίσαρα.


Υλικά:

  • 1 μαρούλι
  • κρουτόν
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 6 φιλέτα αντσούγιας
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 αβγό
  • 125 γρ. τυρί παρμεζάνα
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

  • Κόβουμε από το μαρούλι τη ρίζα και ξεπλένουμε καλά τα φύλλα σε τρεχούμενο νερό. Πετάμε τους σκληρούς μίσχους και κόβουμε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια κατά προτίμηση με τα χέρια μας. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν καλά.
  • Στραγγίζουμε τα φιλέτα αντσούγιας, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και τα λιώνουμε με το πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Τα αναμειγνύουμε καλά όλα μαζί με το σύρμα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει λίγο παχύρρευστο. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
  • Προσθέτουμε το μαρούλι και ανακατεύουμε, μέχρι τα κομμάτια να καλυφθούν καλά από το μείγμα.Σπάζουμε το αβγό και το βάζουμε στη σαλάτα, ανακατεύοντας ώσπου να αναμειχθεί καλά.
  • Προσθέτουμε τα μισά κρουτόν και τα 2/3 από την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι. Ξαναδοκιμάζουμε το αλάτι.
  • Σερβίρουμε απευθείας από το μπολ βάζοντας πάνω από κάθε πιάτο επί πλέον παρμεζάνα και κρουτόν.