Μεταφραση

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Υψηλής τεχνολογίας εταιρία ιματισμού υπόσχεται ρούχα που απωθούν λεκέδες και δυσοσμία

Φορώντας το ίδιο πουκάμισο για πολλές ημέρες, κανονικά θα ήταν τρόπος να προσελκύεις λιγότερους φίλους. 

Αλλά μια νέα εταιρία ιματισμού που ονομάζεται Ably υπόσχεται τεχνολογία που κάνει τα ρούχα απρόσβλητα από τα πάντα.

Η Ably ξεκίνησε την εκστρατεία στο Kickstarter την περασμένη εβδομάδα με ένα στόχο των 20.000$, τον οποίο έφτασε σε λιγότερο από 24 ώρες και τώρα συγκέντρωσε περισσότερα από 57.000$ από 448 υποστηρικτές. Η εταιρεία ξεκίνησε από τους βετεράνους της βιομηχανίας ένδυσης  Raj Shah και Akhil Shah, μαζί με τον Stanley Hainsworth, πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή σε Nike, Lego και Starbucks.

Σύμφωνα με την εκστρατεία τους, η Ably στηρίζεται σε ένα ιδιόκτητο, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας-εν αναμονή της τεχνολογίας που ονομάζεται filium, η οποία επιτρέπει στα φυσικά υφάσματα για να αποκρούουν τις οσμές, τους λεκέδες και τα υγρά. Το προϊόν τιμολογείται ως μια πιο έξυπνη εναλλακτική λύση για τα συνθετικά υφάσματα και τα εμπορικά σήματα που έχει στην αγορά απευθύνονται δραστήριους ανθρώπους.

Το βίντεο της Ably στο Kickstarter  διαθέτει ένα ενεργητικό κύριο με μαύρο T-shirt που το υποβάλει σε διάφορες δοκιμασίες. Εκτός του ότι ξύπνησε και άρπαξε το πουκάμισο που φορούσε χθες, έτρεξε και ίδρωσε μέσω ασκήσεων γιόγκα σε αυτό, έχυσε καφέ σε αυτό, ταξίδεψε στο Λονδίνο χωρίς να το πλύνει, το κερασάκι στην τούρτα ήταν πως ο τύπος είχε ακόμη κοπέλα.
Ευχαριστούμε, Ably!"Είμαστε ενθουσιασμένοι με την αυξημένη απόδοση σε τόσες πολλές εφαρμογές από τους κομιστές», ο συν-ιδρυτής Raj Shah είπε σε ένα δελτίο ειδήσεων. "Αλλά τελικά, έχουμε μείνει ενθουσιασμένοι για τη μακροπρόθεσμη διάδοση σε όλο τον κόσμο. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε επιβλαβείς χημικές ουσίες ή νανοσωματίδια που διασπώνται και καταλήγουν στο  δέρμα σας ή το περιβάλλον. Λιγότερο πλύσιμο, λιγότερες αποσκευές, μεγαλύτερη χρήση. Συνήθως, τα ρούχα δεν χάνουν τις επιδόσεις και την εμφάνισή τους επειδή τα φοράς. Καταστρέφονται με το πλύσιμο. "

Στην πραγματικότητα, η Ably στο Kickstarter κάνει μια μεγάλη υπόθεση για το πώς το Τ-shirt μπορεί να βοηθήσει να αλλάξει τον κόσμο.

Πιστεύουμε ότι αυτό το προϊόν είναι καταπληκτικό ακόμα κι αν είναι μόνο ένα απίστευτο πουκάμισο ή hoodie στην ντουλάπα σας. (Ή πέντε. Ή δέκα. Μην το αφήσετε να σας κρατήσει πίσω.) Το να κάνεις μπουγάδα χρησιμοποιεί πολλή ενέργεια και πόρους. Το πλύσιμο και το στέγνωμα μιας ποσότητας ρούχων δημιουργεί κάθε δύο μέρες περίπου 970 λίβρες διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κάθε χρόνο. Ακόμα κι αν δεν κάνετε πλυντήριο συχνά, αυτό πολλαπλασιάζει το κόστος ενέργειας κατά εκατοντάδες εκατομμύρια από όλους τους ανθρώπους που πλένουν ρούχα. Ακόμη και αν ένα κλάσμα του κόσμου χρησιμοποιούσε filium ως ενδυμασία, αυτό θα ήταν μια γιγαντιαία μείωση σε σπατάλη πόρων και οι εκπομπές άνθρακα.
Η ιστοσελίδα της Ably διαθέτει T-shirts και hoodies για τους άνδρες και τις γυναίκες. Η τιμή για ένα μπλουζάκι sto Kickstarter είναι στα 30$ για εξοικονόμηση 18$. Η hoodie τιμή ήταν 80$, για την εξοικονόμηση 45$.