Μεταφραση

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Αρακάς γιαχνί


Μία φορά την εβδομάδα το μενού πρέπει να περιλαμβάνει λαδερό πιάτο! Δοκιμάστε να φτιάξετε αρακά γιαχνί για ένα θρεπτικό και νόστιμο πιάτο. Για περισσότερη νοστιμιά συνοδεύστε τον αρακά με πατάτες baby!


Υλικά:

  • 1 κιλό αρακά
  • 1 Knorr «Σπιτικός» ζωμός λαχανικών
  • 1 ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  • 400 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι -πιπέρι


Εκτέλεση:

  • Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία και τα αφήνουμε να μαραθούν και να ροδοκοκκινίσουν.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον αρακά, την ψιλοκομμένη τομάτα και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί ο αρακάς. Προσθέτουμε τον Knorr «Σπιτικός» ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
  • Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν σιγοβράζοντας μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να μείνει στην κατσαρόλα η σάλτσα τους.
  • Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον δυόσμο, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε μαγειρεύοντας για 5 λεπτά ακόμη.
  • Tip:

    Μπορείτε να προσθέσετε 6-8 πατατούλες baby και να τις μαγειρέψετε μαζί με τον αρακά για περισσότερη γεύση και απόδοση στη συνταγή σας.