Μεταφραση

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Μπουκίτσες κοτόπουλου

Μια ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή που αποστομώνει όσους δηλώνουν με στόμφο ότι το κοτόπουλο είναι βαρετό. Επιπλέον, αυτές οι τρυφερές μπουκίτσες πετυχαίνουν έναν περιζήτητο συνδυασμό: γευστική απόλαυση χωρίς θερμιδική υπέρβαση!


Υλικά:

  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ή 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ κύβο λαχανικών ή κότας Knorr
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε «μπουκίτσες»
  • 4 κ.σ. σουσάμι


Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη σάλτσα σόγιας.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε το τζίντζερ, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον κύβο Knorr και ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε στη μαρινάδα, που μόλις φτιάξατε, τις μπουκίτσες φροντίζοντας να καλυφθούν πλήρως και τις αφήνετε για 30’ στο ψυγείο.
  • Απομακρύνετε τα πολλά υγρά από τις μπουκίτσες και τις καλύπτετε καλά με το σουσάμι.
  • Τοποθετείτε τις μπουκίτσες πάνω σε μία λαδόκολλα. Τις ψήνετε για 15-20’ στους 180°C, αναποδογυρίζοντάς τες μια φορά. Τις σερβίρετε με το αγαπημένο σας ντιπ.