Μεταφραση

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Σοφρίτο

Ένα χορταστικό και λαχταριστό πιάτο με κρέας και πατάτες που όμως μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή ζυμαρικά, αναλόγως τις προτιμήσεις σας!


Υλικά:

  • 1½ κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3-4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι
  • ¾ φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 Knorr «Σπιτικός» ζωμός βοδινού
  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:

  • Σοτάρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο. Όταν πάρει χρώμα, πασπαλίζουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
  • Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο και, όταν πάρει ξανθό χρώμα, σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, αναπληρώνουμε με το ζωμό βοδινού, το μαϊντανό και 1½ φλιτζάνι νερό, και βράζουμε το σοφρίτο για 1 ώρα κι ένα τέταρτο περίπου.
  • Το συνοδεύουμε με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες (ψητές, τηγανητές, πουρέ).
  • Tip:

    Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπαλομίτα αντί για κιλότο.