Μεταφραση

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Μπιφτέκια με ρίγανη

Μια υπέροχη συνταγή για όλη την οικογένεια! Η νοστιμιά από τα μπιφτέκια και η μυρωδιά από τη ρίγανη και το δενδρολίβανο θα σας εντυπωσιάσει! Ο γευστικός αυτός συνδυασμός κάνει το πιάτο μοναδικό!


Υλικά:

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κύβος, Knorr Κύβος Βοδινού Κλασικός
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 2 αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κύβο, Knorr Κύβος Βοδινού Κλασικός, και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, έως ότου μαλακώσει και πάρει χρώμα το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ τον κιμά, το μείγμα του σοταρισμένου κρεμμυδιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με μια κουτάλα.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, μέτρια σε μέγεθος, και τα πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας, έτσι ώστε να μην είναι πολύ φουσκωτά. Τυλίγουμε κάθε ένα ξεχωριστά με μεμβράνη τροφίμων. Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, για να σφίξουν και για να ενωθούν οι γεύσεις τους.
  • Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό ταψί, το τοποθετούμε επάνω στη μεσαία σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10-12 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Tip:

    Μπορούμε να σερβίρουμε τα μπιφτέκια γαρνίροντας κάθε ένα με μια λεπτή φέτα φρέσκιας ντομάτας και μια λεπτή φέτα από κίτρινο μαλακό τυρί ή τυρί φέτα, θρυμματισμένη ή κομμένη σε κύβους.