Μεταφραση

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

H Google λανσάρει την πλατφόρμα Nearby to Android

Ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του Internet of Things κάνει η Google με το λανσάρισμα του Nearby to Android. 

To Nearby to Android είναι μία πλατφόρμα βάσει της οποίας διάφοροι αισθητήρες και μικρές συσκευές του Internet of Things θα μπορούν να στείλουν δεδομένα και να επικοινωνήσουν με Android smartphones και τη βοήθεια της τεχνολογίας Bluetooth Low Energy. H Google ανακοίνωσε νέους συνεργάτες της πλατφόρμας Nearby to Android, με αναβαθμισμένες Android εφαρμογές που μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τα smartphones που έχουν το λειτουργικό σύστημα της Google.

Τέτοιου τύπου αισθητήρες με την τεχνολογία του Nearby to Android θα μπορούν να βρίσκονται τοποθετημένοι σε μουσεία, αεροδρόμια και διάφορα άλλα σημεία. H Google σημειώνει ότι για να είναι εφικτή η χρήση της πλατφόρμας του Nearby to Android θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένα στην κάθε συσκευή τόσο το Bluetooth όσο και οι υπηρεσίες τοποθεσίας.

H λογική του Nearby to Android είναι μόλις ο κάτοχος ενός Android smartphone εισέρχεται σε μία περιοχή όπου υπάρχουν αισθητήρες και Internet of Things, το σύστημα θα τον ενημερώνει για τις δυνατότητες σύνδεσης και τις εφαρμογές που έχει στη διάθεσή του εκεί. Ήδη στην πρωτοβουλία αυτή έχουν μπει ηχηρά ονόματα όπως η United Airlines και διάφορα μουσεία.