Μεταφραση

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Οριστικό! Δεν ξαναβγάζει κεντρικό δελτίο ειδήσεων το MEGA

Την οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA αποφάσισε το τεχνικό προσωπικό του σταθμού, καθώς παραμένει απλήρωτο επί 2,5 μήνες.


Ειδικότερα, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικών Τηλεοράσεων Αττικής (ΕΤΙΤΑ) σημειώνει: «Και επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, στην τελευταία συνέλευση των τεχνικών του MEGA αποφασίστηκε ηοριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με καθημερινές στάσεις εργασίας, μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τώρα που το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κανάλι της χώρας, το δικό τους κανάλι, θα μείνει χωρίς κεντρικό δελτίο, αν αποφασίσουν οι μέτοχοι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Στο μεταξύ, νέα 24ωρη απεργία μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτουκήρυξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για όλους τους δημοσιογράφους στον τηλεοπτικό σταθμό και στην ιστοσελίδα megatv.com.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους δημοσιογράφους του β' 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:
- Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους.
- Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ.