Μεταφραση

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

To Facebook θέλει να σε κάνει να μην βγαίνεις ποτέ από το Messenger

Και μάλλον θα τα καταφέρει!


To Facebook θέλει να κάνει to Messenger την εφαρμογή που θα σας επιτρέπει να κάνετε τα πάντα μέσα σε ένα chat και να μην βγαίνετε καθόλου από αυτό. 
 
Χρειάζεστε πχ το Uber; Καλέστε το μέσω του Messenger. Πρέπει να κάνετε κράτηση σε εστιατόριο; Αφήστε ένα chatbot το κάνει.
 
Το Facebook θέλει να σε κάνει να μην βγαίνεις ποτέ από το Messenger και το έκανε σαφές αυτό όταν έβαλε στο Messenger ένα χαρακτηριστικό που το κάνει ξεχωριστό και σαν app αλλά και σαν περιβάλλον : To Home.
 
Αντί λοιπόν του χάους των συνομιλιών, το tab Home, οργανώνει το Messenger σε πρόσφατες συνομιλίες, αγαπημένα, ενεργούς χρήστες, αλλά και τα μηνύματα που περιμένουν απάντηση. 
 
Μια συντόμευση σας υπενθυμίζει, επίσης, για τυχόν φίλους στο Facebook που έχουν γενέθλια σήμερα. 
 
Τέλος, το Facebook βελτίωσε τη λειτουργία αναζήτησης για να βρείτε πιο γρήγορα ό, τι ψάχνετε για σας, ακόμη και αν συνέβη η συνομιλία χρόνια πριν!
 
Και μπορεί ο επανασχεδιασμός αυτός του Messenger να μην σας φαίνεται μεγάλη υπόθεση, αλλά είναι όλα σχετικά! Το Facebook προσπαθεί να σας κάνει όλο και πιο εξαρτημένους από τις υπηρεσίες του! Και το κάνει αυτό χωρίς καν να έχει, σε αντίθεση με την Apple ή το Google, δικό του λειτουργικό σύστημα !
 
Απλά το Facebook έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τις εν λόγω εταιρείες: το χρόνο και την προσοχή σας. 
 
Πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν ήδη περισσότερο από το χρόνο τους στο Facebook από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. 
 
Κατά την τελευταία μέτρηση, το Facebook έχει πάνω από 1.65 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, και το Messenger έχει 900 εκατομμύρια! Ο αριθμός είναι τεράστιος.
 
Όπως και τα δεδομένα μας που έχει το Facebook βέβαια...