Μεταφραση

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

To Vi είναι ένα αξεσουάρ με ενσωματωμένο ψηφιακό βοηθό

Το Vi αποτελεί μία φιλόδοξη ιδέα που εμφανίστηκε στο Kickstarter και θέλει να ενώσει τον κόσμο των ακουστικών με εκείνο της τεχνητής νοημοσύνης. 

H ιδέα του Vi ανήκει στην εταιρεία LifeBEAM, η οποία εργάζεται στενά με την Harman/Kardon με σκοπό τους τη δημιουργία ενός ζευγαριού ακουστικών που δεν θα έχουν μόνο υψηλή απόδοση ήχου, αλλά και έναν ενσωματωμένο ψηφιακό βοηθό και personal trainer μαζί, ο οποίος θα αντλεί πληροφορίες και δεδομένα από τους ποικίλους αισθητήρες των ακουστικών προκειμένου να προσαρμόζει το πρόγραμμα προπόνησης στις ιδιαίτερες ανάγκες του κατόχου των ακουστικών.
Η LifeBEAM ονομάζει την τεχνολογία του Vi “biosensing”, καθώς θα μπορούν να ληφθούν υπόψη παράμετροι, όπως ο καρδιακός ρυθμός, η ταχύτητα και άλλα στοιχεία, όπως ο καιρός.
vi02
Η συνοδευτική εφαρμογή των Bluetooth ακουστικών, αναλαμβάνει να κρατά το αρχείο των μετρήσεων και τις ρυθμίσεις, ενώ το Vi είναι αδιάβροχο, ανθεκτικό στον ιδρώτα και μπορεί να το χειριστεί κανείς με την αφή. Ο στόχος της χρηματοδότησης έχει ήδη επιτευχθεί στο Kickstarter, επομένως αυτό το προϊόν θα περάσει στη μαζική παραγωγή, με τις πρώτες παρτίδες να παραδίδονται από τον Δεκέμβριο του 2016 και έπειτα. Η τιμή του στο Kickstarter είχε διαμορφωθεί στα 199 δολάρια το ζευγάρι.