Μεταφραση

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

8 ταινίες που ενέπνευσαν αληθινά εγκλήματα

Ήθελαν να μοιάσουν στους αγαπημένους τους serial killers. 


Πότε σταματάει η μυθοπλασία και πότε ξεκινάει η πραγματικότητα; Οι ιστορίες εγκλημάτων που θα διαβάσεις παρακάτω πήραν απευθείας έμπνευση από γνωστές ταινίες τρόμου. Οι πρωταγωνιστές των ιστοριών δεν κατάφεραν ποτέ να αντιληφθούν ποια είναι τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικής ζωής.

Natural Born Killers

Ήταν το 1995, όταν το ζευγάρι των Sarah Edmonson και Benjamin Darras πήραν LSD, είδαν περισσότερες από 1 φορά τη ταινία «Natural Born Killers», πριν πάρουν τα όπλα, μπουν στο αυτοκίνητό τους,  εισβάλλουν σε μίνι μάρκετ και αρχίσουν να γαζώνουν στις σφαίρες τον υπάλληλο που καθόταν πίσω από το ταμείο. Κατά την διάρκεια της κολασμένης διαδρομής τους, το ζευγάρι είχε προλάβει να σκοτώσει και έναν επιχειρηματία που πέρασε από κοντά τους. Ο Darras σήμερα εκτίει ισόβια, ενώ η Edmonson εκτίει ποινή φυλάκισης 35 ετών.
 
Scream

To 1998, o 16χρονος γιος της Gina Castillo μαζί με τον 15χρονο ξάδελφο του, Samuel Ramirez αποφασίζουν πως πρέπει να γίνουν οι άντρες με την μαύρη Ghostface στολή του «Scream» και να πουν με δικά τους λόγια τις ιστορίες των 2 ταινιών. Πρώτη τους κίνηση, να σκοτώσουν τη Gina Castillo, ώστε να μην έχουν κανένα «εμπόδιο» για να αγοράσουν τις μάσκες και τους παραμορφωτές φωνής που χρησιμοποιούσαν στις ταινίες.

A Clockwork Orange

To γνωστό σε όλους μας ως «Κουρδιστό Πορτοκάλι»  έχει εμπνεύσει αμέτρητες δολοφονικές επιθέσεις κυρίως εντός Βρετανικών συνόρων. Αλλά ένα από τα πιο WTF εγκλήματα όλων, είχε ως πρωταγωνιστή έναν άντρα ονόματι John Ricketts ντυμένο με την στολή droog (η στολή της συμμορίας του «Πορτοκαλιού») ο οποίος κατά τη διάρκεια αποκριάτικου party που γινόταν σε γραφείο, επιτέθηκε σε μια γυναίκα η οποία είχε ντυθεί όπως η Vicky Pollard του «Little Britain».

Queen of the Damned
Το 2002, ο Allan Menzies σκότωσε τον κολλητό του, Thomas McKendrick, ισχυριζόμενος πως ένας χαρακτήρας από την ταινία «Queen of the Damned», του είπε να το κάνει, με την υπόσχεση πως θα τον κάνει βαμπίρ στην επόμενη ζωή του. Συγκεκριμένα, ο Allan έχοντας δει 100 φορές την ταινία, είδε, σύμφωνα με τις διηγήσεις του, το βαμπίρ Akasha να τον επισκέπτεται μέσα στη νύχτα. Ο Menzies μαχαίρωσε τον κολλητό του, ήπιε το αίμα του και έφαγε κομμάτι από το κεφάλι του, πριν τον θάψει. Ο «δολοφόνος-βαμπίρ» αυτοκτόνησε στη φυλακή.

Child’s Play 3

Το 1993, ο Robert Thompson και ο  Jon Venables ήταν μόλις 10 ετών, όταν απήγαγαν και σκότωσαν τον ηλικίας 2 ετών James Bulger από το Liverpool.  Τα 2 αγόρια απήγαγαν τον Bulger μέσα σε εμπορικό κέντρο και τον παγίδευσαν σε γραμμή του τρένου, όπου τον χτύπησαν αλλεπάλληλα και του επιτέθηκαν σεξουαλικά. Στη συνέχεια, άφησαν το (ακρωτηριασμένο) σώμα του στις γραμμές για να βρει τραγικό θάνατο. Προηγουμένως, τα αγόρια  είχαν δει τη ταινία «Child`s Play 3», με πρωταγωνίστρια την δαιμονισμένη κούκλα του Chucky.

«American Psycho»

To 2004, o 14χρονος Michael Hernandez είχε τους δικούς του παράξενους παιδικούς ήρωες: Ο ένας ήταν ο Patrick Bateman, ο γιάπης serial killer του βιβλίου και της ταινίας «American Psycho» και ο άλλος ήταν ο ανθρωποφάγος με υψηλή αισθητική και γούστο, Hannibal Lecter του «Silence Of The Lambs». Ένα πρωί που δεν είχε τόσο καλή διάθεση, ο νεαρός επιτέθηκε σε συμμαθητή του και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Όταν τον συνέλαβε η αστυνομία, η δικαιολογία του ήταν απλή: «Ήθελα να μάθω πώς γίνεσαι serial killer.» To 2008 ο Hernandez καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ανθρωποκτονία.

Nightmare on Elm Street

Το 2004, ο Daniel Gonzalez έχοντας πάθε εμμονή με τον Freddy Krueger και τις ταινίες του, φόρεσε τα πιο αιχμηρά μαχαίρια στις γροθιές του, έκανε χρήση σκληρών ναρκωτικών και βγήκε στο δρόμο, δολοφονώντας τυχαία ανθρώπους, ανάμεσα τους και ένα γιατρό που είχε βγει βόλτα με τη γυναίκα του. Για τις 4 δολοφονίες που διέπραξε, ο Gonzalez καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και το 2007 αυτοκτόνησε στο κελί του.

Saw

Στην πόλη Winchester, δυο 13χρονα κορίτσια πήραν έμπνευση από την ταινία «Saw», για να κάνουν μια πλάκα στην 52χρονη Beverly Dickson. Τι ακριβώς έκαναν;  Έστειλαν μήνυμα στην Dickson στο οποίο της έλεγαν ότι ένας φίλος της είχε κρυφτεί στο σπίτι της και το σπίτι επρόκειτο να καλυφθεί από δηλητηριώδη αέρια. Την ρώτησαν αν ο φίλος της θέλει να πεθάνει. Η Beverly από το σοκ, έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε από τον φόβο της.