Μεταφραση

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

9 post που ποτέ δεν πρέπει να κάνεις στο Facebook

Πίστεψε μας, δεν θες να είσαι αυτός ο άνθρωπος.


Δεν θες να είσαι η θεία Κατίνα που μπήκε πρόσφατα στο Facebook και ανεβάζει φωτογραφία με σχόλιο «Πήγαμε Ραφήνα, ήταν υπέροχα», χωρίς να είναι inside joke. Δε θες να είσαι ο μπάρμπα-Θόδωρας που βλέπει φωτογραφία σου με κοπέλα και σου γράφει από κάτω «Μπράβο ανιψιέ, φοβερό εργαλείο». Αυτοί είναι 50+, οπότε δικαιολογούνται.

Εσύ έχεις ακόμα χρόνια για να κάνεις κάποιο από τα παρακάτω 9 post;

1. Φωτογραφία με τα πόδια σου. Χωρίς τίποτα άλλο. Όχι φωτογραφία με σένα που απλώς φαίνονται τα πόδια σου. Είναι μόνο αυτά. Μόνο οι πατούσες σου. Δε μένεις μόνο εκεί. Τα βάζεις και προφίλ. Έτσι, κάθε φορά που κάποιος σου μιλάει, θα βλέπει δυο πατούσες. Γιατί...;

2. Στάτους για τη βροχή. Ναι, δεν ξέρω αν σε έχουν ενημερώσει, αλλά ζούμε στον ίδιο κόσμο, στην ίδια γειτονιά. Προφανώς και ξέρουμε ότι βρέχει. Εκτός κι αν θες να ενημερώσεις κανένα ξάδερφο στη Γερμανία.

3. Σέλφι από το νοσοκομείο. Όταν πας στο νοσοκομείο, υποτίθεται ότι πας για εξετάσεις ή έχεις ένα πρόβλημα. Πού βρίσκεις τη διάθεση για σέλφι με τον ορό στο χέρι; Μήπως να κάνεις κι ένα τσεκ ιν και να λες *Νιώθει ευλογημένη στο ΚΑΤ*;

4. Μπινελίκια σε αυτή που σε χώρισε χωρίς να γράφεις το όνομα του/της, αλλά όλοι ξέρουμε που τα λες. Σόρι, αλλά όταν σε βλέπουμε ένα χρόνο να ανεβάζεις φωτογραφίες μαζί και ξαφνικά έρχεται ένα στάτους που του σούρεις τα εξ αμάξης, χωρίς να αναφέρεις όνομα, τι ακριβώς περιμένεις; Ότι δεν θα καταλάβουμε;

5. Αγκαλιά για το like, φιλάκι για σχόλιο. Η αλήθεια είναι ότι ευτυχώς αυτό έχει εκλείψει. Αλλά υπήρξε μια εποχή που 17χρονες κοπελίτσες που τους την έπεφτε όλο το Γ4 και όλη η δευτέρα λυκείου από το άλλο σχολείο, το έκαναν συχνά. Και μετά μοίραζαν αγκαλίτσες και φιλάκια σε 800 άτομα.

6. Τα τσιτάτα αλά David Avramidis. Ναι είναι γεγονός ότι αν φύγει και δεν ξαναγυρίσει, τότε δεν άξιζε, αλλά σιγά την ατακάρα...Την πετάς και νιώθεις ότι ανακάλυψες τι γίνεται στη μετά θάνατον ζωή.

7. Αναρτήσεις άρθρων από ιστοσελίδες όπως το Χωνί ή το Ποντίκι και άλλα τελειωμένα γκρουπ τύπου Αν Αγαπάς Δεν Τελειώνεις Ποτέ ή Μύριζε Σαν το Κυκλάμινο Κάθε Φορά Που Έκλανες. Το θεωρείς τρομερό να βάλεις είδηση με τίτλο «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΟΚ: Τέλειωσε η οδοντόκρεμα και δεν την πίεσε να βγει»...;

8. Τα στάτους που λένε «Από 31 Ιουνίου το Facebook θα καταργήσει το προσωπικό απόρρητο και θα έχει απεριόριστη πρόσβαση στα δεδομένα μου. Με αυτό το στάτους δηλώνω ότι δεν του το επιτρέπω. Μολών Χαβιέ». Κάθε φορά που εσύ αναρτάς κάτι τέτοιο, εμείς οι υπόλοιποι που γνωρίζουμε ότι αυτό είναι μια παπάτζα και στην ουσία ιός, καθόμαστε και σε σχολιάζουμε σε κοινό τσατ. Και γελάμε. Ουπς.

9. Πολιτικά σχόλια όπως «Ξεπουλάνε την Ελλάδα, οι προδότες». Ξέρουμε αρκετούς που το λένε αυτό. Και μάντεψε...Είναι όλοι τους 65 και πάνω.