Μεταφραση

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Η Apple επενδύει στο machine learning

H Apple στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων λειτουργικών συστημάτων της σημείωσε ότι θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με την τεχνητή νοημοσύνη. 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης στο WWDC 2016, το στέλεχος της Apple, Graig Federighi, τόνισε ότι η Apple θέλει να ανταγωνιστεί την Google και την έξυπνη φωτογραφική της εφαρμογή με το on device intelligence, όπως το ονόμασε. Το κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης που φαίνεται να ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο την Apple είναι η ικανότητα της μηχανής να μαθαίνει από τις συνήθειες του χρήστη, μια διαδικασία που είναι γνωστή και ως machine learning.

Η Apple θέλει οι συσκευές της να γίνουν πιο έξυπνες και να μπορούν να αναγνωρίζουν πρόσωπα σε μία ψηφιακή φωτογραφία, κάτι που ήδη συμβαίνει στις αντίστοιχες εφαρμογές της Google. Για να γίνει αυτό απαιτείται μία μεγάλη επένδυση σε υποδομές και data centers, κάτι που η Google διαθέτει, η Apple, όμως, θα πρέπει να το αποκτήσει και αυτό δεν είναι μία τόσο εύκολη διαδικασία. Από την άλλη μεριά, η Apple θέλει να δώσει στα iPhones τη δυνατότητα της αναγνώρισης, χωρίς την παρέμβαση των data centers, προστατεύοντας έτσι λίγο περισσότερο την ιδιωτική ζωή του χρήστη.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι εάν δεν στηριχθεί αυτή η τεχνολογία στο cloud, τα αποτελέσματα δεν θα μπορούν να είναι και τόσο ικανοποιητικά.