Μεταφραση

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Βραζιλιάνικα κεφτεδάκια

Η μυρωδιά από τα φρέσκα κεφτεδάκια δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο – όσων ετών κι είναι, σ’ όποιο μέρος του κόσμου κι αν ζει! Παράδειγμα αυτή η υπέρ-νόστιμη συνταγή από τη Βραζιλία, που τους προσθέτει ακόμη περισσότερο άρωμα και μια έκπληξη από κους-κους.


Υλικά:

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • ¼ κ.σ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 250 γρ. κους-κους
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 2 φλ. νερό ζεστό
  • 3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)


Εκτέλεση:

  • Σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίχνουμε τέλος τον μαϊντανό και μόλις αρχίσει να μαλακώνει, αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά.
  • Βάζουμε το κους-κους σε ένα βαθύ μπολ και το περιχύνουμε με τον ζωμό, διαλυμένο στο ζεστό νερό. Αφήνουμε για 10΄ περίπου, μέχρι να φουσκώσει το κους-κους και να απορροφήσει τον ζωμό.
  • Ανακατεύουμε στη συνέχεια το κους-κους με τον κιμά και τον δυόσμο και τα ενώνουμε κατόπιν με το μείγμα του κρεμμυδιού και των μπαχαρικών.
  • Ζυμώνουμε καλά τον κιμά για να γίνει αφράτος και τον αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15΄, για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Εάν έχουμε διαθέσιμο χρόνο, μπορούμε να αφήσουμε τον κιμά στο ψυγείο για αρκετές ώρες, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στο πλάσιμο των κεφτέδων.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρές μπάλες και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα, στο υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse, μέσα σε αντικολλητικό σκεύος. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με φρεσκοκομμένο λάιμ και δροσερά ντιπ.
  • Tip:

    Μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα δροσερό ντιπ για τα κεφτεδάκια ανακατεύοντας γιαούρτι στραγγιστό με αγγουράκι ψιλοκομμένο, φρέσκο κόλιανδρο και λίγο χυμό λάιμ.