Μεταφραση

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Κοτόπουλο μαρσάλα με ρύζι

Λαχταριστό πιάτο με σάλτσα μανιταριών


Υλικά:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο από στήθος χωρίς κόκαλα
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 κουταλιά της σούπας βούτυρο κομμένο στη μέση
  • 1/4 μικρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη
  • 1/2 κούπα κρασί Μαρσάλα
  • 115 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια χοντροκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Δεντρολίβανο
  • 1 κούπα ρύζι για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα πιάτο ρίχνετε το αλεύρι, κορν φλάουρ, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αλευρώνετε τα δύο φιλέτα κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και 1/4 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία  μέχρι το βούτυρο να λιώσει.
  3. Ρίχνετε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου στο τηγάνι και ζεσταίνετε πρώτα σε υψηλή θερμοκρασία και μετά χαμηλώνετε, μαγειρεύοντας για περίπου 10 λεπτά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα το κάθε φιλέτο. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και κρατήστε το κοτόπουλο ζεστό.
  4. Στον ίδιο χρόνο βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και μετά στραγγίζετε.
  5. Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας. Τηγανίζετε μέχρι το κρεμμύδι γίνει διαφανές. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα μέχρι μαραθούν.
  6. Προσθέστε  το κρασί Μαρσάλα και το ζωμό και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί ο ζωμός στο μισό. Πασπαλίστε με αλάτι, μαύρο πιπέρι, δεντρολίβανο και θυμάρι. Ρίχνετε  τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε με το ρύζι.