Μεταφραση

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Γιουβέτσι στη γάστρα

Δοκιμάστε να φτιάξετε μία παραδοσιακή συνταγή την οποία θα τη λατρέψει όλη η οικογένεια! Σε πολλούς η συνταγή αυτή θυμίζει τα παιδικά τους χρόνια. Το Γιουβέτσι στη γάστρα θα κάνει το γεύμα σας απολαυστικό!


Υλικά:

  • 150 γρ. Νέα Φυτίνη με Βούτυρο
  • 1½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από σπάλα, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε φέτες
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1½ λίτρο νερό
  • 2 μερίδες Knorr«Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 100 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummarò Κλασικό
  • 500 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο Pummarò Passata Κλασικό
  • 300 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη ή κασέρι τριμμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 σπόροι μπαχάρι
  • 2 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)
  • 600 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:

  • Λιώνουμε τη Νέα Φυτίνη με Βούτυρο σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο σκεύος, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας όταν πάρει το χρώμα που θέλουμε και το μεταφέρουμε στη γάστρα.
  • Στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν και πάρουν χρώμα, τα προσθέτουμε στο κρέας και τα περιχύνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε στο αντικολλητικό σκεύος το νερό και τις 2 μερίδες από τον ζωμό, Knorr «Σπιτικός» Zωμός Βοδινού. Προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό και την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τα μεταφέρουμε κατόπιν στη γάστρα και προσθέτουμε τέλος τα μπαχαρικά.
  • Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 ̊ C. Ψήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Δοκιμάζουμε το κρέας και εάν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη γάστρα και το διατηρούμε ζεστό.
  • Προσθέτουμε στη γάστρα το κριθαράκι και 1- 1½ ποτήρι καυτό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Σερβίρουμε το κριθαράκι με το κρέας πασπαλίζοντας με μπόλικη ξερή μυζήθρα ή κασέρι τριμμένο.
  • Tip:

    Για να μη μας λασπώσει το κριθαράκι μπορούμε να το ανακατέψουμε με 4-6 μικρά παγάκια νερού όταν είναι έτοιμο, για να σταματήσουμε με αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία του βρασμού.