Μεταφραση

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Ψητό κοτόπουλο με μαρινάδα

Ένα πιάτο ιδανικό για ένα ζεστό καλοκαίρι. Το γιαούρτι θα προσθέσει μια δροσερή νότα στο πιάτο σας και η πάπρικα θα το κάνει πιο πικάντικο. Σκέτος πειρασμός που με δυσκολία θα παραβλέψετε!


Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο (μπούτι, στήθος, φτερούγες ή συνδυασμός), κομμένο σε μερίδες
  • 1 μερίδα Κnorr«Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή Κότας
  • 2 κ.σ. νερό
  • ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ½ κ.σ. πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις


Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ως εξής: διαλύουμε τον ζωμό, Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή Κότας, με το νερό. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε στη συνέχεια το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο και τέλος το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε στο σκεύος το κοτόπουλο και φροντίζουμε ώστε να καλυφθεί καλά με τη μαρινάδα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή για ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Ψήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην ψησταριά ή στο γκριλ του φούρνου σας, σε μεσαία θερμοκρασία, για 20 λεπτά περίπου.
  • Tip:

    Φροντίζουμε ώστε τα μικρά κομμάτια κοτόπουλου να είναι σε μεγαλύτερη απόσταση από τις εστίες από τα μεγάλα. Επίσης, τα γυρίζουμε πιο συχνά από τα μεγάλα, ανά 2-5 λεπτά, ανάλογα και με την ένταση της φωτιάς. Η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει συνολικά ώστε το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά σωστά και ομοιόμορφα, χωρίς όμως να καεί εξωτερικά.
    Για περισσότερη ένταση στη γεύση μπορούμε να αλατοπιπερώσουμε πολύ ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου λίγο πριν τα ψήσουμε.