Μεταφραση

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα

Ένα εμβληματικό πιάτο, σήμα-κατατεθέν της κερκυραίικης κουζίνας φτάνει λαχταριστό στο τραπέζι σας, σε μια ιδιαίτερα γευστική παραλλαγή με βάση το κοτόπουλο


Υλικά:

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 1 κ.σ. Βιτάμ με Βούτυρο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 4 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Λίγη κανέλα σκόνη
  • Λίγο γαρύφαλλο σκόνη
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο μπαχάρι σκόνη
  • 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμό Κότας
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 Pummaro τοματάκι ψιλοκομμένο κλασσικό
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο 3 ή Νο 2
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Κεφαλογραβιέρα, τριμμένη


Εκτέλεση:

  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο σε λίγο ελαιόλαδο και λίγο Βιτάμ με Βούτυρο.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
  • Κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά.
  • Προσθέτουμε το Pummaro, σβήνουμε με το κρασί και τη ζάχαρη και στη συνέχεια καλύπτουμε το κοτόπουλο με νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον Knorr «Σπιτικός» Ζωμό Κότας.
  • Αφήνουμε να βράσει για περίπου 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
  • Προς το τέλος, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και καίμε τα μακαρόνια με ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια με ένα κομμάτι κοτόπουλου, σάλτσα και πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη κεφαλογραβιέρα.