Μεταφραση

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Σούπα κότας με φασόλια

Μια ξεχωριστή σούπα που συνδυάζει τα όσπρια με τα λαχανικά, ώστε να τραβήξει το ενδιαφέρον ακόμα και των πιο απαιτητικών, δημιουργώντας ένα πολύ θρεπτικό και γευστικό πιάτο.


Υλικά:

  • 500 γρ. φασόλια άσπρα μουλιασμένα από το βράδυ με λίγη σόδα μαγειρικής
  • 2-3 κομμάτια κοτόπουλου στήθος κομμένα στην μέση
  • ½ κιλό λάχανο άσπρο τριμμένο
  • 300 γρ. καρότα χονδροτριμμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 Knorr «Σπιτικός» ζωμός Κότας
  • 1 κουτάλα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Πιπέρι - αλάτι


Εκτέλεση:

  • Προβράζουμε τα φασόλια και τα σουρώνουμε.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το λάχανο και το καρότο, το κοτόπουλο και τα σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τα φασόλια, τον Knorr «Σπιτικός» ζωμό κότας και ανάλογο νερό, τόσο όσο για να τα καλύψει, και τα αφήνουμε να βράσουν για 45΄ περίπου.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή πουδράροντας από επάνω την γλυκιά πάπρικα.
  • Tip:

    Για περισσότερο χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε μία πιπεριά Φλωρίνης.