Μεταφραση

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Google Science Journal: Ένα επιστημονικό εργαστήριο σε μορφή εφαρμογής

H Google παρουσιάζει την εφαρμογή Science Journal, η οποία βάζει ένα επιστημονικό εργαστήριο στο κινητό σας. 

Η Android εφαρμογή της Google χρησιμοποιεί όλους τους αισθητήρες του smartphone προκειμένου να κάνει μια σειρά από επιστημονικές μετρήσεις, ανάλογα με το τι θέλει να μετρήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Ένα από τα καλά στοιχεία της εφαρμογής είναι ότι μπορεί να παρουσιάσει με κατανοητά γραφήματα τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Η Google εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις δυνατότητες της εφαρμογής μέσα από τη συνεργασία με το San Francisco Exploratorium.
google science journal copy
H Google απέστειλε 120.000 διαφορετικά επιστημονικά kit σε μουσεία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Google Field Trip Days, που προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν επίσκεψης μουσείων σε παιδιά υποβαθμισμένων περιοχών. Για τους πιο φιλόδοξους, λιλιπούτειους επιστήμονες, η Google έστειλε 350.000 kit για πιο πολύπλοκα πειράματα.
Με το Science Journal της Google μπορείτε να οργανώσετε τις ιδέες σας σε έργα, να κάνετε προβλέψεις, να κρατήσετε σημειώσεις και να συλλέξετε δεδομένα από πολλές δοκιμές με κάθε αφορμή. Στη συνέχεια, μπορείτε να καταγράψετε και να εξερευνήσετε τα αποτελέσματά σας. Θα είναι το απόλυτο σημειωματάριο που θα έχετε πάντα μαζί σας.
Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν και από το ελληνικό Google Play Store.