Μεταφραση

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

O Steve Jobs δεν πίστευε στις μεγάλες οθόνες στα smartphones

Μπορεί η εποχή να επιτάσσει τη μεγέθυνση των οθονών των μοντέρνων smartphones, αλλά ο Steve Jobs της Apple πίστευε ότι δεν θα είχαν εμπορική επιτυχία. 

Ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα από τον κόσμο της τεχνολογίας, ο Steve Jobs, δεν αγαπούσε τις μεγάλες οθόνες στα smartphones και πίστευε ότι δεν θα έχουν αυτές σημαντική επιτυχία στην αγορά. Η άποψη του είχε φανεί και στο iPhone, το οποίο είχε διατηρήσει για αρκετό καιρό την οθόνη διαγωνίου 3,5 ιντσών, διάσταση που πολλοί θεωρούσαν μικρή σε σχέση με άλλες συσκευές που κυκλοφορούσαν στο εμπόριο εκείνη την εποχή. Παρόλα αυτά, ο Steve Jobs, σύμφωνα με μαρτυρίες πίστευε ότι κανείς δεν θα προτιμούσε μία συσκευή με μεγαλύτερη οθόνη.
steve_jobs_5-wallpaper-1280x800
Οι καιροί έχουν αλλάξει, μαζί με τις απαιτήσεις του κοινού και ακόμα και η Apple έχει προχωρήσει στη μεγέθυνση της διαγωνίου της οθόνης των iPhone. Βέβαια, οι τελευταίες της προτάσεις κάνουν μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και τις ιδέες του Steve Jobs, αλλά οι προτάσεις της Apple στην αγορά των smartphones παραμένουν σε μεγέθη που ξεπερνούν τις 5 ίντσες, γεγονός που κανείς δεν μπορεί να πει εάν θα ικανοποιούσε τον ίδιο τον Steve Jobs.
Για την ιστορία το πρώτο iPhone με οθόνη 4 ιντσών και όχι 3.5 ήταν το iPhone 5, το οποίο έκανε την εμφάνισή του το 2012, ενώ ο Steve Jobs απεβίωσε στις 5 Οκτωβρίου 2011.