Μεταφραση

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

To Facebook Messenger φτάνει τους 1 δισ. χρήστες

Ένα σημαντικό ορόσημο κατέκτησε το Facebook Messenger, το οποίο ανακοίνωσε ότι έχει 1 δισεκατομμύριο χρήστες σε μηνιαία βάση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη online υπηρεσία του Facebook που φτάνει το 1 δισεκατομμύριο σε ενεργούς μηνιαίους χρήστες, μετά το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο και το WhatsApp. Ο Facebook Messenger, ο οποίος μετατρέπεται σταδιακά σε μια πλατφόρμα επικοινωνίας για τους χρήστες του, αυξάνει τον αριθμό των ανθρώπων που τον επιλέγουν για τις συνομιλίες τους.

Το TechCrunch αναφέρει ότι ο Facebook Messenger κατάφερε να φτάσει στο ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου 5 χρόνια μετά από το λανσάρισμά του, ενώ μέσα σε 20 μήνες μπόρεσε να διπλασιάσει το εύρος των χρηστών του. Υπάρχουν μερικά εντυπωσιακά στοιχεία που αφορούν στην καθημερινή χρήση του Facebook Messenger, όπως το γεγονός ότι κάθε μήνα αποστέλλονται 17 δισεκατομμύρια φωτογραφίες, ενώ ένα δισεκατομμύριο μηνύματα κυκλοφορούν ανάμεσα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 10% των κλήσεων VoIP γίνεται μέσω του Facebook Messenger, ενώ κάθε μέρα διακινούνται μέσω της πλατφόρμας αυτής 380 εκατομμύρια stickers και 22 εκατομμύρια GIF. Στον Facebook Messenger υπάρχουν ήδη 18.000 bots και 23.000 developers έχουν ξεκινήσει να εργάζονται στην Bot Engine του Facebook Messenger.

Μετά την ανακοίνωση του πλήθους των χρηστών του, ο Facebook Messenger γίνεται μία από τις δημοφιλέστερες mobile εφαρμογές στον κόσμο.