Μεταφραση

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Τροφική δηλητηρίαση: 4 επικίνδυνες τροφές

Είναι εύκολο να εντοπίσουμε το χαλασμένο γάλα από τη μυρωδιά του ή το τυρί που δεν είναι ασφαλές προς κατανάλωση από τη μούχλα που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στην επιφάνειά του. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορούμε να καταναλώσουμε ένα τρόφιμο που δεν έχει αλλοιωθεί ως προς την οσμή ή την όψη του.

Αρκετοί από τους μικροοργανισμούς που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι ούτε έχουν διακριτή γεύση ή μυρωδιά, αναφέρει η Μίντι Κοστέλλο, η οποία εργάζεται για τον αμερικανικό οργανισμό δημόσιας υγείας και ασφάλειας NSF.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε μερικές από τις τροφές που συνδέονται συχνότερα με περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης.