Μεταφραση

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου

Απολαυστική συνταγή που θα λατρέψετε!


Υλικά:



Για 4-6 άτομα

Για τα λαζάνια
  • 1 συσκευασία λαζάνια
  • 500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και λιωμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι βασιλικό
  • ½ κουταλάκι θυμάρι
  • 1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
  • νερό
Για την κρέμα τυριών
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κεσεδάκια τυρί κρέμα
  • 2 κούπες καφέ τυρί φέτα τριμμένη
  • μισή χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο σκληρό τυρί της προτίμησής σας


Εκτέλεση:

Για τα λαζάνια
  1. Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε.
  3. Προσθέτετε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό και το κρασί. Το αφήνετε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε την ντομάτα και το νερό περίπου 1 ποτήρι.
  4. Το αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά.
  5. Εάν τα λαζάνια σας χρειάζονται βράσιμο, βράστε τα ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου και όταν βράσουν, βάλτε τα σε κρύο νερό για να μην κολλήσουν.
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  7. Σε ταψάκι ή πυρέξ αρχίζετε να στήνετε το φαγητό ξεκινώντας από τα λαζάνια. Βάζετε μια στρώση κιμά με σάλτσα, μια στρώση λαζάνια και μια στρώση με το τυρί να γίνουν τρεις στρώσεις και να τελειώσετε με τα λαζάνια.
  8. Πασπαλίζετε από πάνω τυρί και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου για 30 λεπτά.
Για την κρέμα τυριών
  1. Ρίχνετε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε δυνατά, στη συνέχεια προσθέτετε τα τυριά, τον μαϊντανό και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.