Μεταφραση

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Ήχοι που αποσυντονίζουν

Οι τριγμοί αλλά και κάθε είδους θόρυβοι μικρής έντασης παρατηρούνται αρκετά συχνά στα αυτοκίνητα ακόμα κι αν αυτά είναι καινούργια. 

Ο εντοπισμός των θορύβων και ο περιορισμός τους -εάν αυτό φυσικά είναι δυνατό- εξασφαλίζουν την ηρεμία του οδηγού αλλά και των επιβαινόντων στο όχημα.

Τα αίτια…

  1. Πολλές φορές αφήνουμε κέρματα ή κάθε λογής μικρά αντικείμενα εκτεθειμένα χωρίς σωστή τοποθέτηση στις θήκες του οχήματος. Κατά τη κίνησή μας λοιπόν η μετακίνηση αυτών των μικροαντικειμένων προκαλεί έναν εκνευριστικό θόρυβο.
  2. Πολλοί από εμάς συνηθίζουν στις θήκες που βρίσκονται στις πόρτες να τοποθετούν cd τα οποία δεν είναι καλά στερεωμένα με αποτέλεσμα να μετακινούνται και να προκαλούν θόρυβο.
  3. Με το πέρασμα του χρόνου σε πολλά αυτοκίνητα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του ταμπλό δείχνουν να «σπάνε» και να αλλοιώνονται κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών. Ως αποτέλεσμα οι ενώσεις των τμημάτων χαλαρώνουν και προκαλούν θόρυβο. Υπεύθυνοι δεν είστε εσείς με αποτέλεσμα ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει να είναι ένας εξειδικευμένος τεχνικός.
  4. Η κλασική συνήθεια του Έλληνα να φορτώνει το μπρελόκ του αυτοκινήτου του με κάθε λογής κλειδιά πέραν του ότι μπορεί να καταστρέψει ακόμα και τη μίζα (αφού το βάρος είναι μεγάλο) προκαλεί και έντονο θόρυβο.
  5. Συνήθως θόρυβος παράγεται από το μηχανισμό ρύθμισης της ζώνης. Αυτός με το πέρασμα του χρόνου χαλαρώνει προκαλώντας τριγμούς τους οποίους μόνο ένας τεχνικός μπορεί να επιδιορθώσει.
  6. Τέλος δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούνται τριγμοί από την πόρτα. Εάν βρείτε την πηγή του θορύβου, μπορείτε με λίγο λαδάκι στις ενώσεις να τον αποτρέψετε αλλιώς θα πρέπει να κάνετε μια επίσκεψη στο συνεργείο.
Λαδώστε τις ενώσεις στις πόρτες για να αποφύγετε πιθανούς ενοχλητικούς τριγμούς από την πόρτα.

Το μεγάλο βάρος του μπρελόκ των κλειδιών μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη μίζα το αυτοκινήτου, πέρα από τον εκνευριστικό θόρυβο που παράγει.