Μεταφραση

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Ταρτάκια με κρέμα και φρούτα

Υλικά για 8-10 άτομα

Για τη ζύμη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 70 ml κρύα βότκα ή ξύδι
  • 80 ml κρύο νερό
  • 280 γραμμάρια καλής ποιότητας ανάλατο βούτυρο, κατευθείαν από το ψυγείο
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την κρέμα πατισερί
  • 2  κροκάδια αβγών
  • 30 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 25 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 240 ml γάλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
Για τη διακόσμηση
  • Φρέσκα φρούτα (φράουλες, ραζμπερίς, βατόμουρα ή ό,τι άλλο μας αρέσει)


Εκτέλεση:

Για τη ζύμη
  1. Βάζετε το βούτυρο στη ζυγαριά, το ζυγίζετε και κόβετε 100 γρ, τα οποία αφήνετε στο ψυγείο. Από την υπόλοιπη ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε τώρα, χωρίζετε το βούτυρο σε κομμάτια.
  2. Κοσκινίστε το αλεύρι σε έναν κάδο και προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε πρόχειρα με ένα πιρούνι.
  3. Ρίχνετε το βούτυρο που έχετε αφήσει έξω και με τα χέρια δουλεύετε το μείγμα, σχηματίζοντας χοντρά ψίχουλα.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια σακούλα τροφίμων που κλείνει καλά (polybag), προσθέστε το κρύο βούτυρο (100γρ.) κατευθείαν από το ψυγείο, αφαιρέστε τον αέρα και σφραγίστε την.
  5. Με τον πλάστη ρολάρετε πάνω στη σακούλα δημιουργώντας ένα ενιαίο μείγμα από χοντρά ψίχουλα βουτύρου.
  6. Αφήνετε τη σακούλα με το μείγμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθούν καλά τα ψίχουλα. Όση ώρα περιμένετε να βγάλετε το μείγμα από την κατάψυξη, αφήνετε στο ψυγείο ένα μεγάλο, καθαρό μπολ.
  7. Βγάζετε το μπολ και ρίχνετε μέσα τη ζύμη που μόλις πάγωσε. Προσθέστε τα 50ml από την κρύα βότκα, καθώς και τα 50ml από το κρύο νερό. Δουλεύετε όλη τη ζύμη με τα χέρια, να ομογενοποιηθούν πολύ καλά όλα τα υλικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια σπάτουλα αν προτιμάμε.
  8. Ρίχνετε στο μείγμα την υπόλοιπη βότκα και το νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  9. Μεταφέρετε τη ζύμη πίσω στο polybag, κλείνετε καλά αφαιρώντας τον αέρα και δουλεύετε με τα χέρια το ζυμάρι, μέχρι να γίνει ελαστικό κι ενιαίο.
  10. Αν θέλετε να φτιάξετε μια μεγάλη τάρτα, στρώνετε τη ζύμη σε ταρτιέρα και την αφήνετε στο ψυγείο για 1 νύχτα.
  11. Εναλλακτικά, αν σκοπεύετε να φτιάξετε μικρά ταρτάκια, μεταφέρετε τη ζύμη στις φόρμες κι επίσης τις αφήνετε στο ψυγείο, να σφίξει και να στεγνώσει η ζύμη.
  12. Προθερμαίνετε το φούρνο, βγάζετε τις τάρτες από το ψυγείο και τις ψήετε στους 190 βαθμούς  για περίπου 15 λεπτά  ή μέχρι να ροδίσουν.
Για την κρέμα πατισερί
  1. Σε μέτρια φωτιά και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια. Αφήνετε να πάρει βράση το μείγμα και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ ανακατεύετε ζωηρά τα κροκάδια με την άχνη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το κορν φλάουρ.
  3. Χύνετε το ζεστό γάλα στο μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Μεταγγίζετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και το αφήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Ανακατεύετε συνέχεια για αρκετά λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη συναρμολόγηση

  1. Γεμίστε τις ψητές τάρτες ή την τάρτα με την κρέμα πατισερί που έχει κρυώσει και διακοσμήστε από πάνω με τα φρούτα.