Μεταφραση

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Death Note: Ο Willem Dafoe έρχεται ως ο νέος Shinigami

Αναμφίβολα το Death Note είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και πιο αγαπημένα manga/anime.


Έχουν γίνει ήδη αρκετές προσπάθειες μεταφοράς του στην έβδομη τέχνη με τρεις ιαπωνικές live-action ταινίες, και πιο πρόσφατη την αντίστοιχη ιαπωνική τηλεοπτική σειρά.

Καθώς, όμως, ο αμερικανικός κινηματογράφος δείχνει ένα έντονο ενδιαφέρον προς τα anime τα τελευταία χρόνια, με τρανταχτό παράδειγμα την επερχόμενη ταινία του Ghost in the Shell, ήταν αναμενόμενο να υπάρξει και κάποια αναφορά στο Death Note.

Το Death Note, λοιπόν, επανέρχεται και όχι ούτε ο Kira, ούτε ο Ryuk ούτε κανένας χαρακτήρας δεν μιλάει ιαπωνικά. Με τον Nat Wolff (Palo Alto, The Fault in our Stars) ως Light Turner (Light Yagami), τον Keith Stanfield (Straight Outta Compton) ως L και την Margaret Qualley (Palo Alto) ως την Mia Sutton (Misa Amane), ήδη η ταινία μοιάζει πολύ διαφορετική από αυτό που γνωρίζουμε ως Death Note. Τελευταίος προστέθηκε στην λίστα του cast ο Willem Dafoe που θα δώσει την φωνή του στον Ryuk the Shinigami.

Στην παραγωγή της ταινίας βρίσκονται οι Roy Lee, Dan Lin, Jason Hoffs και Masi Oka. Το Death Note προοριζόταν αρχικά ως παραγωγή της Warner Bros’ αλλά τελικά το ανέλαβε το Netflix. Το manga του Tsugumi Ohba πρόκειται, λοιπόν, να αποκτήσει μία νέα διάσταση μέσα από αυτήν την ταινία.

Το αν θα είναι αρνητικό ή θετικό το αποτέλεσμα είναι κάτι που θα το μάθουμε σύντομα.