Μεταφραση

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Με το Dexmo η αίσθηση της αφής μπαίνει στο VR

H δυνατότητα να αισθάνεται κανείς τον εικονικό κόσμο είναι ένα ζητούμενο και ο εξωσκελετός Dexmo φιλοδοξεί να προσφέρει την εν λόγω δυνατότητα.

Μέχρι στιγμής, ο κόσμος της εικονικής πραγματικότητας επέτρεπε σε έναν χρήστη να αλληλεπιδρά με το φως και τον ήχο, αλλά ο εξωσκελετός Dexmo θέλει να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον να βιώνει και αισθητικά ερεθίσματα. Το Dexmo μοιάζει με ένα ρομποτικό γάντι που κατασκευάζει η κινέζικη εταιρεία Dexta Robotics προκειμένου να μπορεί να αισθανθεί ο χρήστης στο χέρι του τα αντικείμενα με τα οποία αλληλεπιδρά στον virtual κόσμο στον οποίο κινείται.
dexmo
Το Dexmo δεν είναι ένα χειριστήριο για τον κόσμο του virtual reality, αλλά ένα γάντι εξωσκελετού που προσφέρει force feedback, έτσι ώστε να κατανοεί ο χρήστης τη φύση του εικονικού αντικειμένου που αγγίζει. Το γάντι επικοινωνεί με τον υπολογιστή ασύρματα και είναι πολύ ελαφρύ. Δεν αναμένεται να βγει σύντομα στην αγορά, καθώς η εξέλιξή του βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά δείχνει την κατεύθυνση που μπορεί να πάρουν οι εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.
Το μπλέξιμο του φυσικού κόσμου με τον εικονικό που μπορεί να προσφέρει το Dexmo είναι αρκετά ενδιαφέρον και μπορεί να οδηγήσει σε αρκετές νέες εφαρμογές, ειδικά στο πεδίο του gaming.