Μεταφραση

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Οριστικό τέλος για τα Facebook Quick Updates

Tα Facebook Quick Updates προορίζονταν να γίνουν ένας κλώνος της αντίστοιχης υπηρεσίας του Snapchat, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα υλοποιηθούν. 

Το Facebook είχε δημιουργήσει το Quick Updates, ως έναν ειδικό χώρο εκτός του News Feed, το οποίο να επιτρέπει τον διαμοιρασμό περιεχομένου μεταξύ των χρηστών του, μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα 24 ωρών. Το Quick Updates του Facebook είχε σχεδιαστεί πειραματικά, αλλά σύμφωνα με το TechCrunch αποτελούσε ένα αντίγραφο του Snapchat Stories.

To ίδιο το Facebook σημείωσε ότι για εκείνο η όλη υπόθεση δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία δοκιμή και όχι ένα σχέδιο που είχε σκοπό να μετατραπεί σε νέα υπηρεσία, διαθέσιμη στους χρήστες του.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Facebook, όπως αναφέρεται στο TechCrunch, το βίντεο είναι στην καρδιά της εξέλιξης του κοινωνικού δικτύου και εκεί είναι που φαίνεται ότι δίνεται η μεγαλύτερη έμφαση. Πρόσφατα το Facebook εξαγόρασε την MSQRD, μία εφαρμογή που επιτρέπει την προσθήκη φίλτρων για τις selfies.

Το σίγουρο είναι ότι το Facebook, με ή χωρίς την προσθήκη νέων υπηρεσιών όπως ήταν το φημολογούμενο Facebook Stories, θα συνεχίσει την θετική του οικονομική πορεία, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου, την περασμένη εβδομάδα από τον ίδιο τον Mark Zuckerberg.